Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

How-to's 

Aan de slag met onze producten, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Hoe maak je bijvoorbeeld een betrouwbare verbinding met PVC lijm? En hoe bereken je het aantal infiltratiekratten dat je nodig hebt voor een krattenveld? In onze how-to's vind je praktische handleidingen voor een diverse werkzaamheden.

 

Toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via de chat die je onderaan de websit vindt, dan helpen we je verder!

Alle how-to's

De zin en onzin van het ontbramen van kunststof buizen

Bij DYKA begrijpen we als geen ander het cruciale belang van ontbramen bij het installeren van kunststof buizen voor riolering en ventilatiekanalen. Het zorgt ervoor dat jouw projecten veilig, duurzaam en efficiënt verlopen. In onze blog willen we benadrukken waarom ontbramen een essentiële stap is voor een professionele installatie.

Lees meer

Installatieprocedure voor de Axedo Kolk-onderbak

Axedo kolk-onderbak: betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en veelzijdig. Wil jij weten hoe je deze Axedo kolk-onderbak installeert? Bekijk dan dit stappenplan

Lees meer

Hoe stel ik een Axedo inspectieput samen?

De Axedo inspectieput is een modulaire put. Het lage gewicht van de onderdelen vergemakkelijkt het monteren van de inspectieput. Met dit stappenplan wordt de montage nog eenvoudiger.

Lees meer

Hoe maak je een betrouwbare verbinding met PVC lijm?

Het maken van goede verbinding tussen een PVC buis en hulpstuk met PVC lijm vereist een nauwkeurige manier van werken en vakkennis.  In deze how-to geven we advies over het maken van een betrouwbare lijmverbinding. 

Lees meer

Eenvoudig rechte leidingen isoleren in 4 stappen met DykaSol

Met dit stappenplan wordt het isoleren van rechte DykaSol leidingen een fluistje van een cent. Deze how-to heeft betrekking op zowel het isoleren van een nieuw systemen als het na-isoleren van een bestaand systeem. 

Lees meer

Hoe installeer ik een huisaansluiting op een Prefit inlaat?

Deze praktische handleiding voor het installeren van een huisaansluiting is van toepassing op een Prefit inlaat, knevelinlaat zonder zetting, Ultra Kyma inlaat en een betoninlaat. 

Lees meer

Hoe verlijm je DYKA AIR PVC ventilatiekanalen

Het maken van goede verbinding tussen een DYKA AIR buis en hulpstuk met PVC lijm vereist een nauwkeurige manier van werken. Wij adviseren je over de beste manier om DYKA AIR te verlijmen. 

Lees meer

Een (geluidsarm) DYKA AIR systeem ontwerpen

Een slecht ontworpen systeem zorgt voor meer geluid en een slechtere lucht af- of toevoer. In deze how-to geven we je een aantal tips om een geluidsarm systeem te ontwerpen dat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.  

Lees meer

DYKA AIR T-stuk plaatsen

In dit artikel laten we zien hoe een T-stuk geplaatst dient te worden. Om goed te doorgronden wat er gebeurt in het T-stuk, leggen we graag eerst iets meer uit over de theorie die is toegepast.

Lees meer

DYKA AIR instorten

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met het instorten voor een optimaal DYKA AIR systeem. We zetten de belangrijkste instort tips voor je op een rij.

Lees meer

Installatieprocedure voor de Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel

Het op een juiste manier installeren van een Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel bestaat uit een aantal stappen. We helpen je hier graag bij met deze handleiding. 

Lees meer

Installatieprocedure voor infiltratiekrat Rainbox 3S

Het op een juiste manier installeren van een Rainbox 3S bestaat uit een aantal stappen. We helpen je hier graag bij met deze handleiding. 

Lees meer

Bochten in leidingen isoleren met DykaSol isolatieplaat

Het isoleren van leidingen kan zowel akoestisch als thermisch. Hier leggen we uit hoe je bochten in leidingen isoleert met DYKASol isolatieplaat.

Lees meer

T-stukken en Y-stukken isoleren in rioolleidingen met DykaSol

Met de DykaSol buisisolatie en sluitstrips werk je eenvoudig en snel bij rechte leidingen, maar T-stukken en Y-stukken vragen om een andere aanpak. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet. 

Lees meer

Hoe kan je het beste DYKA AIR beugelen?

Een belangrijk onderdeel van het monteren van ons DYKA AIR ventilatie systeem is het beugelen van het systeem. De juiste manier van beugelen zorgt er mede voor dat het systeem minder geluid maakt! 

Lees meer

Leidingen met grote buisdiameter isoleren: akoestisch of thermisch

Het isoleren van leidingen heeft vele voordelen en kan voor zowel akoestisch (geluid) als thermisch (temperatuur en vocht). Deze handleiding geldt voor zowel de thermische als akoestische DykaSol isolatie voor buizen vanaf een diameter van 250mm. 

Lees meer

Hoe monteer ik een PVC of PP manchetverbinding?

Veel van onze hulpstukken zijn voorzien van een manchetverbinding. Om een kwalitatief goede manchetverbinding te maken adviseren we om het stappenplan te volgen.

Lees meer

Hoe monteer je een PVC knevelinlaat?

Met een knevelinlaat verbind je eenvoudig een PVC afvoerbuis of kolk met het hoofdriool. Deze montagehandleiding is van toepassing op de PVC knevelinlaat voor PVC Ultra-3 en volwandige PVC buizen.

Lees meer

Berekening aantal infiltratiekratten

Een infiltratietunnel heeft een bepaalde inhoud. Het aantal tunnels dat je nodig hebt wordt bepaald door de grootte van de totale buffercapaciteit van het infiltratiesysteem. Wij leggen uit hoe je deze vaststelt.

Lees meer

Hoe bereken je een UV-systeem?

Het berekenen van een UV-systeem, dus Vacurain Flex of Vacurain Fix, kent meerdere stappen. We vertellen graag meer over hoe een UV-systeem bij ons wordt berekend en wat hierbij komt kijken. 

Lees meer

Hoe ontwerp je een goed UV-systeem volgens NEN 3215 en NTR 3216?

Leen Baijense, Product Manager bij DYKA, legt je graag uit hoe onze UV-systemen worden ontworpen waarin NEN 3215 als wel de technische richtlijn NTR 3216 worden aangehouden.

Lees meer

Hoe installeer je een UV-systeem voor een groot industrieel complex?

Als Technical Sales Managers zijn we veel bezig met onze UV-systemen, Vacurain Fix en Vacurain Flex. Wij vertellen je graag meer over wat er allemaal komt kijken bij het installeren van een UV-systeem. 

Lees meer

Plaatsingsvoorschriften infiltratiekratten

Voor het plaatsen van onze Rainbox 3S en Rainbox Cube zijn een aantal plaatsingsvoorschriften vastgesteld. In deze how-to leggen wij ze voor je uit!

Lees meer
Meer nieuws