Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Vacurain Fix UV systeem

Naast Vacurain Flex biedt DYKA ook het Vacurain Fix UV systeem aan voor de afvoer van regenwater. Deze systemen werken in de basis hetzelfde: door de luchtvrije standleiding en het vacuüm aanzuigeffect komt het regenwater sneller in de leidingen terecht en blijven daken droog. Echter wordt bij het Vacurain Fix UV systeem gebruik gemaakt van PE-buizen en hulpstukken. De leidingen zijn leverbaar tot en met een diameter van 315 mm. De afvoeren zijn niet alleen eenvoudig te koppelen, maar je hebt ook meer ontwerpvrijheid wat betreft de systemen voor de afvoer van regenwater. Hierdoor is het Vacurain Fix UV systeem uitermate geschikt voor utiliteitsgebouwen en grotere hallen.
Lees meer

Componenten Vacurain Fix UV systeem

Beide Vacurain systemen bestaan uit zo weinig mogelijk componenten. Hierdoor verloopt de montage snel en efficiënt. De belangrijkste onderdelen van het Vacurain Fix UV systeem zijn de Vacurain Fix buizen, trechters, Vacurain Fix hulpstukken en de bevestigingsmaterialen. De materiaaleigenschappen van PE zijn anders dan van PVC. PE leidingsystemen zijn bestand tegen hoge temperaturen maar ook tegen vorst. Hebben een andere expansie dan PVC en zijn goed bestand tegen blootstelling aan chemische materialen. Daarnaast is dit materiaal zeer taai en buigzaam en heeft een lange levensduur.

Solide installatie

Gebruik voor de montage van het Vacurain Fix UV systeem het bijbehorende ophangsysteem, bestaande uit een uniek beugelsysteem en speciale ophangrails. Deze vangen tevens de hogere uitzettingscoëfficiënt van de leidingen op. Verbind de verschillende onderdelen van het Vacurain Fix UV systeem door spiegellassen en/of elektrolassen. Verder is het leidingsysteem voorzien van een klikmontage met borgbus aan de verschillende uitvoeringen daktrechters. Zo pas je het Vacurain Fix UV systeem eenvoudig toe bij verschillende soorten dakbedekking. Zorg voor een optimale prestatie in de praktijk vooraf voor een berekening tot in detail. Lees voor een uitgebreide beschrijving van de parameters de technische documentatie van het Vacurain Fix UV systeem.