Duborain,  gebruik

Regenwatertank om water op te vangen? Oplossing voor water opvangen

Regenwater opslaan, beheren en infiltreren

Regenwater opslaan en hergebruiken wordt steeds interessanter. Niet alleen nu, maar ook met het oog op later. Per dag gebruikt één individu ongeveer 175 liter water. Dit betekent dat het drinkwater op den duur schaarser en kostbaarder wordt. Het is daarom aanbevolen om regenwater te gebruiken voor doeleinden waar het kwaliteitsniveau van het water minder hoog hoeft te zijn. Denk hierbij aan het doorspoelen van het toilet en wanneer u de auto wast of de tuin sproeit. DYKA biedt een aantal Duborain oplossingen voor regenwaterbeheer voor de utiliteitsbouw, rondom de woning en openbare ruimtes.

Lees meer

Regenwater dicht bij de bron opvangen

Na een heftige regenbui heeft het regenwater vaak moeite om weg te komen. Denk hierbij aan ondergelopen tuinen, parkeerplaatsen, maaivelden en daken. Daarom is het verstandig om het regenwater dicht bij de bron op te vangen en te reguleren. DYKA biedt tal van regenwateroplossingen voor diverse toepassingen waaronder (ondergrondse) regenwatertanks. Laat elk project efficiënt verlopen en houd al bij de ontwerpfase rekening met deze oplossingen, zodat u gelijk van de voordelen profiteert. Tijdens dit proces moet u rekening houden met de volgende zes stappen van regenwater:
  • OpvangenHoud het regen- en afvalwater gescheiden en maak gelijk een goede start bij het opvangen van elke druppel door middel van kolken, daktrechters en dakgoten.
  • TransporterenDYKA biedt verschillende oplossingen op het gebied van leidingsystemen.
  • FilterenDoor gebruik te maken van loofafscheiders, korffilters en zandvangputten houdt u vervuiling als zand en bladeren uit het infiltratiesysteem. Zo vermindert u een verstoorde werking van het infiltratiesysteem.
  • GebruikenMaak nuttig gebruik van regenwater door het op te slaan in een van onze betonnen- of kunststof regenwatertanks.
  • Bufferen en infiltrerenIs er sprake van een verharde oppervlakte? Dan is het voor het regenwater lastig om naar de ondergrond te stromen. Gebruik in dit geval de Duborain Rainbox 3S. Dit infiltratiekrat is vooral geschikt voor tuinen, parken en andere groenzones.
  • RegulerenControleer de terugstuwing van water met een debietregelaar, zoals een terugslagklep.

Regenwater opvangen rondom de woning

Het is mogelijk om regenwater op te vangen, te bufferen en over te storten rondom een woning. Ook in dit geval heeft DYKA een aantal oplossingen. Grote hoeveelheden regenwater, op een (gras)veld na een heftige regenbui bijvoorbeeld, reguleert u met een lijnafwateringset van DYKA (belastingklasse A15). Plaats daarnaast een van de Duborain regenwatertanks rondom de woning. De tank heeft een capaciteit van 2500 liter en is standaard voorzien van een pomp. De aansluiting van deze betonnen regenwatertank gaat zeer eenvoudig. Het is alleen nodig om de suppletie-unit aan te sluiten op het waterleidingnet. Vervolgens kunnen de stekkers in het stopcontact. Het opgevangen regenwater kan gelijk hergebruikt worden voor onder andere de toilet en de wasmachine. Is er meer bergingscapaciteit gewenst? Dan behoren de koppeltanks ook nog tot de mogelijkheden. Bekijk ook onze regenwaterbeheer pakketten die u zelf kunt samenstellen.

Voorkom wateroverlast met (ondergrondse) regenwatertanks

Regenwater opvangen is niet alleen een duurzame oplossing, maar ook de beste manier om wateroverlast te voorkomen. Na een flinke regenbui komt het dikwijls voor dat het rioolstelsel al het water niet aankan. Daarnaast kan onnodig werk worden voorkomen door regenwater op te slaan met een (ondergrondse) regenwatertank, te beheren en bij een te groot aanbod te infiltreren. Regenwater komt vaak terecht bij huishoudelijk water in de rioolzuivering, terwijl regenwater van zichzelf schoon is. Neem contact op met DYKA voor de meest geschikte oplossing voor uw project.