Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Binnenriolering

Een compleet assortiment leidingsystemen voor binnenriolering in PVC, PP en PE-materiaal. Win tijd met de Prefab mogelijkheden. Ontdek ook geluidsarm PVC en geluidsarm PP. 
Lees meer

Regenwater dicht bij de bron opvangen

Na een heftige regenbui heeft het regenwater vaak moeite om weg te komen. Denk hierbij aan ondergelopen tuinen, parkeerplaatsen, maaivelden en daken. Daarom is het verstandig om het regenwater dicht bij de bron op te vangen en te reguleren. DYKA biedt tal van regenwateroplossingen voor diverse toepassingen waaronder (ondergrondse) regenwatertanks. Laat elk project efficiënt verlopen en houd al bij de ontwerpfase rekening met deze oplossingen, zodat je gelijk van de voordelen profiteert.

Tijdens dit proces moet je rekening houden met de volgende zes stappen van regenwater:
  • Regenwater Opvangen Houd het regen- en afvalwater gescheiden en maak gelijk een goede start bij het opvangen van elke druppel door middel van kolken, daktrechters en dakgoten.
  • Regenwater Transporteren DYKA biedt verschillende oplossingen op het gebied van leidingsystemen. 
  • Regenwater Filteren Door gebruik te maken van loofafscheiders, korffilters en zandvangputten houd je vervuiling als zand en bladeren uit het infiltratiesysteem. Zo verminder je een verstoorde werking van het infiltratiesysteem.
  • Regenwater Gebruiken Maak nuttig gebruik van regenwater door het op te slaan in een van onze betonnen- of kunststof regenwatertanks.
  • Regenwater Bufferen en Regenwater Infiltreren Is er sprake van een verharde oppervlakte? Dan is het voor het regenwater lastig om naar de ondergrond te stromen. Gebruik in dit geval de Duborain Rainbox 3S. Dit infiltratiekrat is vooral geschikt voor tuinen, parken en andere groenzones.
  • Regenwater Reguleren Controleer de terugstuwing van water met een debietregelaar, zoals een terugslagklep.

Regenwater opvangen rondom de woning

Het is mogelijk om regenwater op te vangen, te bufferen en over te storten rondom een woning. Ook in dit geval heeft DYKA een aantal oplossingen. Grote hoeveelheden regenwater, op een (gras)veld na een heftige regenbui bijvoorbeeld, reguleer je met een lijnafwateringset van DYKA (belastingklasse A15). Plaats daarnaast een van de Duborain regenwatertanks rondom de woning. De tank heeft een capaciteit van 2500 liter en is standaard voorzien van een pomp. De aansluiting van deze betonnen regenwatertank gaat zeer eenvoudig. Het is alleen nodig om de suppletie-unit aan te sluiten op het waterleidingnet. Vervolgens kunnen de stekkers in het stopcontact. Het opgevangen regenwater kan gelijk hergebruikt worden voor onder andere de toilet en de wasmachine. Is er meer bergingscapaciteit gewenst? Dan behoren de koppeltanks ook nog tot de mogelijkheden. Bekijk ook onze regenwaterbeheer pakketten die je zelf kunt samenstellen.

Voorkom wateroverlast met (ondergrondse) regenwatertanks

Regenwater opvangen is niet alleen een duurzame oplossing, maar ook de beste manier om wateroverlast te voorkomen. Na een flinke regenbui komt het dikwijls voor dat het rioolstelsel al het water niet aankan. Daarnaast kan onnodig werk worden voorkomen door regenwater op te slaan met een (ondergrondse) regenwatertank, te beheren en bij een te groot aanbod te infiltreren met bijv. infiltratie kratten. Regenwater komt vaak terecht bij huishoudelijk water in de rioolzuivering, terwijl regenwater van zichzelf schoon is. Neem contact op met DYKA voor de meest geschikte oplossing voor je project.