Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Hoe stel ik een Axedo inspectieput samen?

De Axedo inspectieput is een modulaire put. Alle onderdelen worden op maat en los aangeleverd op de bouwplaats. Vervolgens assembleert u zelf eenvoudig de onderdelen. Het zwaarste onderdeel van een Axedo 800 inspectieput is 54 kilo. Het lage gewicht van de onderdelen vergemakkelijkt het monteren van de inspectieput. Met dit stappenplan wordt de montage nog eenvoudiger.

Gereedschap

  • Kwast

1. Stel de bodem met stroomprofiel op hoogte van het leidingwerk

Meet en teken de juiste buislengte af met een potlood, merkkrijt of watervaste viltstift.

2. Breng een rubberring aan boven de onderste ring van het ophoogstuk

De put wordt op hoogte gemaakt met een geribd ophoogstuk. Voor een waterdichte verbinding moet deze worden voorzien van een rubber ring. De rubber ring wordt gemonteerd in de eerste holling van het ophoogstuk

3. Breng glijmiddel aan op de onderste rubber ring

Om het ophoogstuk gemakkelijk in de bodem te bevestigen, is het van belang dat u de rubber ring insmeert met glijmiddel.

4. Plaats het ophoogstuk in de bodem

Monteer het ophoogstuk met rubber ring in de putbodem. Het ophoogstuk moet volledig worden ingestoken tot aan de stootrand.

5. Breng een rubberring aan op de bovenste ring van het ophoogstuk

Voordat je kunt beginnen met het lijmen van de DYKA AIR buis en hulpstuk dien je de buis nog aan te schuinen over minimaal 10% van de wanddikte onder een hoek van 10-15 graden. Doe dit voor de ronde buis met een aanschuinapparaat voor het beste resultaat. Voor de ovale buis dien je dit met een vijl te doen omdat dit helaas niet met het aanschuinapparaat kan.

Het aanschuinen zorgt ervoor dat je de buis, na het reinigen en in te smeren met lijm, makkelijker het hulpstuk in krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat er makkelijker PVC lijm vloeit tussen de buis en het hulpstuk.

6. Smeer het rubber manchet ook in met glijmiddel

Reinig het buiseinde (tot waar je hebt gemarkeerd) en de binnenkant van het hulpstuk met DYKA PVC reiniger. Breng het reinigingsmiddel aan met een schone pluisvrije reinigingsdoek. PVC Reiniger doet meer dan alleen schoonmaken en ontvetten. Het maakt de PVC buis week waardoor de PVC lijm beter hecht.

Tip van DYKA: Zorg ervoor dat de reiniger is verdampt en eventueel gevormde condens aanslag is verwijderd voordat je de PVC lijm aanbrengt. Je hebt goed gereinigd als de behandelde DYKA AIR onderdelen dof en ruw aanvoelen.

7. Plaats de telescoop

Voor het monteren van het putdeksel monteert u een adapter of telescoop. Een telescoop wordt toegepast om zetting op te vangen. Vul de sleuf aan met verdichtbare grond/zand en stel de telescoop op hoogte. Zorg voor een goede verdichting.

8. Plaats een tokrolring op de telescoop

Plaats een tokrolring voor een waterdichte verbinding tussen de telescoop en de drukverdeelplaat.

9. Plaas de betonrand met gietijzeren deksel

Vervolgens plaatst en stelt u de drukverdeelplaat op het verdichte zandbed. Op de drukverdeelplaat plaatst of monteert u het deksel. U kunt nu aanwerken met de gewenste verharding.

Handige producten bij het monteren van een Axedo inspectieput