Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Henco Leidingsystemen

Het assortiment van Henco leidingsystemen is geschikt voor warm en koud drinkwater en gas. De meerlaagse buizen zijn opgebouwd uit een laag van PE-Xc, aluminium en PE-Xc. De speciale verbindingslaag van de binnen- en buitenbuis zorgt voor een homogene verbinding in de leidingsystemen.

Lees meer
Het resultaat is een zuurstofdichte buis met een lage uitzettingscoëfficiënt van (0,025 mm/mK) die ook nog eens bestand is tegen corrosie en chemische invloeden. Hierdoor zijn de Henco buizen voor warm en koud drinkwater en buizen voor gas een stevige en duurzame basis voor de leidingsystemen.

Pershulpstukken en gereedschappen leidingsystemen

Gebruik voor een sterke verbinding van de meerlaagse buizen de Henco pershulpstukken. Bij DYKA vindt u zowel hulpstukken voor waterleidingen als Henco pershulpstukken voor gas. Deze laatste zijn te herkennen aan de gele sticker rondom de huls. De onderdelen bestaan uit een kern van PVDF, verder is er nog een isolatiering en pershuls toegevoegd. Door het controlevenster ziet u of de buis ver genoeg is ingestoken. Dankzij de samenstelling van de pershulpstukken zijn deze bestand tegen temperaturen van -40° C tot +150° C, daarnaast is er sprake van een hoge mechanische sterkte. Pas om de buizen tegen de muur te plaatsen bevestigingsmaterialen toe als de pijpbeugel van ELVZ-staal met rubberen inlage. Door de toevoeging van het rubberen, zorgen deze voor een strakke passing. Verwijder dit materiaal wanneer er behoefte is aan de glijdende montage in de leidingsystemen. Zorg voor een goede verbinding van de buizen en de pershulpstukken door de Henco gereedschappen toe te passen. Om de fitting aan de leiding vast te maken, dient gebruik gemaakt te worden van de Henco Persmachine. Zo wordt lekkage in de leidingsystemen voorkomen wanneer er druk optreedt.

Henco Vision, voor snelle montage

Op zoek naar een manier om de leidingsystemen snel te monteren? Gebruik dan de onderdelen uit het assortiment van Henco Vision. Deze bestaat uit push-fit hulpstukken en push-fit verdelers. Deze onderdelen zijn tevens vervaardigd uit het hoogwaardige kunststof PVDF. De push-fit hulpstukken bestaan daarnaast uit grijp- en steunringen van RVS. Een persmachine is niet nodig, alleen een guillotineschaar en kalispeed voor afkorten en kalibreren. De push-fit verdelers voor de Henco leidingsystemen bestaan uit een modulair systeem. In de basis hebben de verdelers twee of drie aansluiting, maar door de toepassing van het aansluitstuk is verlenging mogelijk. De aansluitbochten van 90° kunnen in elke richting gedraaid worden. Hierdoor zijn de producten van Henco Vision een uitstekende oplossing wanneer het gaat om montage in kleine ruimtes of moeilijk bereikbare plekken.