Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC leidingsystemen

PVC buizen binnenriolering, slijtvast en bestand tot 90°C

PVC binnenriolering

Buizen voor de binnenriolering vereisen de juiste wanddikte in verband met de heetwaterafvoer. Om de leidingen in de juiste richting te monteren is er doorgaans behoefte aan de nodige hulpstukken en bevestigingsmaterialen. DYKA heeft een complete collectie PVC buizen in de kleuren grijs en wit voor de aanleg van de binnenriolering. De leidingen zijn verkrijgbaar met een wanddikte van 2,2 mm en 3,2 mm en zijn geschikt voor heetwaterafvoer bij normaal huishoudelijk gebruik. De PVC buizen, hulpstukken en bevestigingsmaterialen voldoen aan de KOMO kwaliteitseisen, volgens NEN 7045, NEN 7046 en NEN 7013, voor zover dit op de producten is aangegeven.

Lees meer

Duurzame PVC buizen

De buizen voor de binnenriolering bestaan uit PVC. Hierdoor zijn de leidingen slijtvast en bestand tegen temperatuurwisselingen en chemische stoffen. De wanddikte (2,2 mm en 3,2 mm) is afgestemd op de hoeveelheid warm water die normaal bij een binnenriolering te verwachten is. De PVC buizen kunnen hierdoor temperaturen tot maximaal 90° C aan.

Hulpstukken binnenriolering

Naast de rechte PVC buizen heeft DYKA diverse hulpstukken in de vorm van grijze en witte bochten en T-stukken. Dit ruime assortiment maak vrijwel elke verbinding in de binnenriolering mogelijk. U heeft de keuze uit mof/spie- of mof/mof-verbindingen in een lijmuitvoering. In sommige diameters en uitvoeringen ook met een rubbermanchetverbinding. Het gebruik van manchetverbindingen maken waterdichte overgangen in de binnenriolering naar andere materialen, zoals PP of PE, eenvoudiger. Gebruik voor de verbinding van PVC buizen naar een leiding van een ander materiaal de PVC verloopring, voorzien van spie/lijmmof. Zorg bij de afwerking van de binnenriolering voor een klemmende omsluiting met bevestigingsmaterialen als de ophangbeugels.