Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater infiltreren

Met regenwaterinfiltratie vang je regenwater op in de grond, en niet in het riool. Zo verwerk je het water op de plek waar het valt, en voorkom je een te grote druk op het riool. Vaak wordt hiervoor gebruikgemaakt van tijdelijke opslag in bijvoorbeeld een infiltratiekrat of een IT-systeem. Als de grond verzadigd is, wordt het regenwater hier tijdelijk opgeslagen en direct aan de grond afgegeven zodra het kan. 

Vang regenwater op in de grond voor duurzaam regenwaterbeheer

Het bufferen en infiltreren van regenwater voorkomt uitdroging van de bodem tijdens droge periodes én wateroverlast tijdens natte periodes. 

Naast dat het afkoppelen van regenwater veel voordelen geeft voor het beheer van het grondwater, wordt er ook duurzamer en efficiënter omgegaan met het water. Het rioleringsnetwerk komt uit op een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Daar doorloopt het water een aantal reinigingsfases (afvalwater doorloopt vijf fases, regenwater drie). Door het regenwater direct te infiltreren waar het valt, hoeft het niet onnodig veel afstand af te leggen. 

Meer weten over het infiltreren van regenwater?

Heb je een vraag over het infiltreren van regenwater, of wil je weten wat de beste oplossing is voor jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Meer over regenwater infiltreren

Meer nieuws