Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Installatieprocedure voor de Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel

Wij leggen graag in een simpel stappenplan uit hoe de infiltratiekrat Rainbox Cube Core het beste geïnstalleerd wordt.

Monteren

Bodemplaten plaatsen

Stap 1 

Plaats de bodemplaten op het geotextiel.

Stap 2

Het is aangewezen de eerste bodemplaten mooi op te lijnen in de breedte en vervolgens in de lengte met behulp van bijvoorbeeld touw. De L-vorm die u zo creëert is een betrouwbare basis om uw bekken verder uit te bouwen.

Stap 3

De volgende bodemplaten dienen in de lengte aangevuld te worden, van binnen naar buiten. Volg altijd de voorziene layout van de bodemplaten.

Montage van de bodemplaten en modules voor het basisniveau

Stap 4

Monteer de bodemplaten en de modules voor het basisniveau. Opgelet, de Cube Core en de Cube Channel hebben verschillende bodemplaten.

Plaatsing van de basis

Stap 5

Plaats na het monteren de basis. Verbind met behulp van Rainbox Cube Clips de verschillende elementen die op het lay-outplan voorzien zijn.

 

Plaats de basislaag bestaande uit Rainbox Cube Core elementen rond een inspectiekanaal bestaande uit Rainbox Cube Channel elementen.

 

Plaatsing van de modules op niveau twee en hoger

Stap 6

Plaats de Rainbox Cube Core modules voor de hogere niveau’s. Let op, bij levering zijn de verschillende elementen telkens een kwartslag gedraaid in elkaar geschoven. Bij het plaatsen dient u ze dus telkens een kwartslag te draaien. Gebruik Rainbox Cube Clips om elementen op hetzelfde niveau met elkaar te verbinden. Om boven een Rainbox Cube Channel verder te gaan met de Rainbox Cube Core, moet er eerst een Rainbox Cube Core bodemplaat bovenop de Rainbox Cube Channel geplaatst worden.

Plaatsing van de zijwanden

Stap 7

Plaats de zijwanden aan de vier zijkanten van het bekken door ze simpelweg vast te klikken op de daartoe voorziene plaats. Opgelet, er zijn verschillende zijplaten voor de Rainbox Cube Core en de Cube Channel.

Rainbox Cube Channel installatie

Wij leggen graag uit hoe de infiltratiekrat Rainbox Cube Channel op een succesvolle manier geïnstalleerd wordt:

Monteren

Stap 1

Plaats voor de Cube Channel 205 liter de bodemplaten op het geotextiel. Verbind de bodemplaten met de hulp van de Rainbox Cube Clips. Voor de Cube Channel 420 liter volstaat het de elementen op het doek te plaatsen.

Stap 2

Het is aangewezen de eerste bodemplaten mooi op te lijnen in de breedte en vervolgens in de lengte met behulp van bijvoorbeeld touw. De L-vorm die u zo creëert is een betrouwbare basis om uw bekken verder uit te bouwen.

Stap 3

De volgende bodemplaten dienen in de lengte aangevuld te worden, van binnen naar buiten.

Stap 4

Volg altijd de voorziene lay-out van de bodemplaten, die houdt immers rekening met de inspectiekanalen in het toekomstig bekken. Tenzij anders ontworpen, raden wij aan de Rainbox Cube altijd in de lengte te plaatsen. Dit maakt inspectie in de lengte mogelijk.

Plaatsing van de Rainbox Cube Channel basiselementen

Stap 5

Plaats de basiselementen van de Cube Channel 205 liter van het 1ste niveau op de bodemplaten. Voor de Cube Channel van 420 liter is dit niet van toepassing. Deze oplossing wordt immers kant-en-klaar geleverd.

Stap 6

Gebruik clips om elk element te monteren. Plaats de elementen van de volgende niveau’s telkens op de reeds geplaatste elementen.

Stap 7

Alle niveau’s moeten in dezelfde richting geplaatst worden. Een mechanische beveiliging voorkomt vergissingen.

Plaatsing van de zijwanden

Stap 8

Plaats vervolgens de zijwanden aan de buitenkant van het bekken door ze simpelweg vast te klikken in de openingen. Dicht, zodra alle elementen geplaatst zijn, het volledig bekken af met geotextiel of geomembraan.

Installatie van de inspectieput in de Rainbox infiltratiekrat

Via een eenvoudig stappenplan leggen wij uit hoe een inspectieput geïnstalleerd kan worden in een infiltratiekrat.

Stap 1

De geïntegreerde inspectieputten kunnen zowel langs de zijkanten als in het midden van het bekken geïnstalleerd worden.

Stap 2

Monteer de inspectieput (specifieke bodemplaat, zijkanten, deksel) en plaats hem op het basisniveau van het bekken.

Stap 3

Monteer de zijkanten door ze in elkaar te klikken

Stap 4

De verschillende openingen voor de aansluitingen van aan en afvoer moeten met een tandzaag verwijderd worden. Daarbij volgt u de aangegeven markeringen op de wanden.