Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Installatieprocedure voor infiltratiekrat Rainbox 3S

Het is belangrijk om voor een juiste installatie van de infiltratiekrat Rainbox 3S de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1

Spreid het geotextiel uit over de bedding indien u niet met voorverpakte kratten werkt. Plaats de eerste Rainbox 3S krat op het geotextiel.

Stap 2

Verbind de onderzijde van de Rainbox 3S kratten met behulp van de Rainbox 3S klikkers. Voor de boven-en onderzijde gebruikt u de 1/2 klikkers, voor de middelste lagen neemt u de hele klikkers.

Stap 3

Het is aangewezen de eerste laag mooi op te lijnen door eerst een rij in de breedte en vervolgens een rij in de lengte aan te leggen (zie figuur hiernaast). Het oplijnen kunt u bijvoorbeeld doen met een touw.
De L-vorm die u zo creëert, is een betrouwbare basis om uw bekken verder uit te bouwen. Vervolgens vult u uw basisvlak verder aan langs het lange been van de zonet gecreëerde L. Dit doet u van de binnenkant van de L naar de buitenkant.

Let op: Houd rekening met de inspectiekanalen in het toekomstig bekken. Tenzij anders ontworpen, raden wij aan de Rainbox 3S altijd in de lengte te plaatsen.Verwijder eventueel de 160 mm aansluitingen indien u inspectie mogelijk wil maken of maak gebruik van de Rainbox 3S Channel.

Stap 4

Als het eerste niveau geplaatst is, kunt u verder met de volgende laag. Plaats de elementen van de volgende niveau’s telkens op de reeds geplaatste elementen. Alle niveau’s moeten in dezelfde richting geplaatst worden. De Rainbox 3S kratten mogen niet in verband gestapeld worden.

Stap 5

Een mechanische beveiliging en de plaatsing van de klikkers voorkomt vergissingen. Dicht, zodra alle elementen geplaatst zijn, het volledig bekken af met geotextiel of geomembraan.

Stap 6

Een mechanische beveiliging en de plaatsing van de klikkers voorkomt vergissingen. Dicht, zodra alle elementen geplaatst zijn, het volledig bekken af met geotextiel of geomembraan.