Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bochten in leidingen isoleren met DykaSol isolatieplaat

Het isoleren van leidingen kan zowel akoestisch (geluid) als thermisch (temperatuur en vocht). Rechte buizen isoleren is relatief eenvoudig, voor bochten is een aparte werkwijze en zijn andere materialen benodigd. Hier leggen we uit hoe je bochten in leidingen isoleert met DYKASol isolatieplaat.

De makkelijkste manier om leidingen te isoleren is om direct bij aanleg te kiezen voor geïsoleerde leidingen, bijvoorbeeld DykaSono voor een stille binnenriolering. Maar als leidingen al geplaatst zijn, is het ook eenvoudig om deze ook te isoleren. Dit noemen we ook wel na-isolatie. Met de DykaSol buisisolatie en sluitstrips werk je eenvoudig en snel. De handleiding hieronder geldt voor zowel de thermische als akoestische DykaSol isolatie. 

Gereedschap

  • Tiewraps
  • Schaar

Bochten in leidingen isoleren met DykaSol: stappenplan

1. Knip de segmenten op maat volgens het voorbeeld

Knip de segmenten op maat met een schaar.

2. Bevestig segment A volgens het voorbeeld

Zorg ervoor dat de te isoleren leiding schoon, droog en vetvrij is. Breng het eerste segment A in het midden aan en bevestig dit met een tiewrap.

3. Plaats het eerste B-segment

Doe dit vervolgens ook met het eerste B-segment, hanteer een overlap van 2 centimeter.

4. Plaats het tweede B-segment

Doe hetzelfde met het tweede B-segment, ook met een overlap van 2 centimeter.

5. Verbind de segmenten

Bind de segmenten vast met tiewrap.

6. Tape de naden af

Reinig het buiseinde (tot waar je hebt gemarkeerd) en de binnenkant van het hulpstuk met DYKA PVC reiniger. Breng het reinigingsmiddel aan met een schone pluisvrije reinigingsdoek. PVC Reiniger doet meer dan alleen schoonmaken en ontvetten. Het maakt de PVC buis week waardoor de PVC lijm beter hecht.

Tip van DYKA: Zorg ervoor dat de reiniger is verdampt en eventueel gevormde condens aanslag is verwijderd voordat je de PVC lijm aanbrengt. Je hebt goed gereinigd als de behandelde DYKA AIR onderdelen dof en ruw aanvoelen.