Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Polyester bakgoten

Is de Vacurain Fix of Vacurain Flex niet de juiste optie voor de afvoer van regenwater? Dan biedt DYKA nog een oplossing in de vorm van glasvezelversterkte polyester bakgoten. Deze optie leent zich uitstekend voor woningen en kleinere bedrijfspanden. De verbindings- en eindstukken van deze bakgoten zijn voorzien van rubberen stroken. Hierdoor kan de expansie en krimp van de dakgoot worden opgevangen en zijn waterdichte verbindingen gegarandeerd. DYKA biedt naast gewapende polyester bakgoten in grijs en wit ook de nodige hulpstukken en bevestigingsmaterialen voor de juiste montage.

Lees meer

Voordelen polyester

Polyester is een zeer stevig materiaal. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. De bakgoten van polyester hebben een zeer lange levensduur, zijn licht van gewicht en hierdoor eenvoudig te hanteren op kleinere gebouwen. Daarnaast zijn de polyester bakgoten bestand tegen agressieve stoffen die door de atmosfeer in regenwater terecht kunnen komen (denk aan stikstof- en zwaveloxiden). Tijdens de productie worden de dakgoten onder hoge druk geperst tussen verchroomd stalen matrijzen. De combinatie van het productieproces en het materiaal resulteert in een lage uitzettingscoëfficiënt bij deze bakgoten. Het strakke oppervlak zorgt voor een snelle afvoer van het regenwater en voorkomt vuilaanslag. Alle polyester goten van DYKA zijn duurzaam en voorzien van het KOMO-keurmerk.

Montage bakgoten

Door het lichte gewicht en de aanwezige rubberen stroken in de hulpstukken, is het eenvoudig om een waterdicht systeem te realiseren met de polyester bakgoten. Zorg wel altijd voor voldoende fixatie van elk gootdeel. Dit kan eenvoudig door de bijgeleverde nylon pluggen te bevestigen in de middelste twee beugels bij elke lengte dakgoot. Voor de montage is verder geen speciaal gereedschap vereist.