Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater gebruiken

Regenwater kun je gebruiken voor verschillende toepassingen. Naast dat het een gratis waterbron is, is het ook een duurzame manier om met water om te gaan én is regenwater goed voor de planten in de tuin. Na het opvangen en filteren is regenwater schoon genoeg voor diverse toepassingen, waaronder de tuin besproeien, auto wassen of het toilet doorspoelen. 

Neem contact op

Regenwater opslaan in tanks

Om regenwater op te slaan zijn  ideaal. De perfecte oplossing voor de situatie hangt af van de hoeveelheid regenwater die je wilt opslaan. In ons assortiment worden twee oplossingen aangeboden, namelijk de Flatline regenwatertanks en de Flexoline regenwaterputten.

 

Waarom zou je regenwater hergebruiken?

In Nederland valt jaarlijks gemiddeld ruim 800mm aan hemelwater. Meer dan genoeg hemelwater om te (her)gebruiken dus! Regenwater is gratis en schoon water. Het is jarenlang de standaard geweest om regenwater af te voeren in het riool. Maar eigenlijk is dit zonde: je verspilt schoon water. Het hergebruiken van regenwater is: 

 • Duurzaam
  Door regenwater te gebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet of het bewateren van de planten, zorg je voor een besparing van drinkwater. 
 • Goedkoper
  Regenwater is gratis. Dus het gebruik van regenwater is een besparing op je waterrekening.
 • Kalkvrij
  In regenwater zit van nature geen kalk. Dit water is beter voor de planten in de tuin. 

Tips voor het recyclen van regenwater

 • Zorg voor regenwateropslag. Regenwater dat op het dak valt kan dan bijvoorbeeld, via de dakgoot, worden opgevangen in een regenton of een ondergrondse tank, zoals we hierboven al benoemden.
 • Zorg altijd voor een overloop van je regenwateropslag! Zo voorkom je dat het regenwater omhoogloopt wanneer de tank vol zit. Dit kan met een overloop naar het riool, of door het plaatsen van een loofafscheider in de hemelwaterafvoer.
 • Wil je het regenwater gebruiken voor huishoudelijk sanitair? Installeer dan ook een waterfilter. Deze filtert vaste vuildeeltjes, zoals aarde, zand en roest. Op deze manier houd je de leidingen schoon. 

Meer weten over het gebruik van regenwater?

Heb je vragen of ben je benieuwd welke oplossing voor het gebruik van regenwater het beste past bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!