Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Hoe monteer je een PVC knevelinlaat?

Met een knevelinlaat verbind je eenvoudig een PVC afvoerbuis of kolk met het hoofdriool.

Dit is een montagehandleiding voor knevelinlaten (alleen geschikt voor verticale montage). Deze handleiding is van toepassing op de PVC knevelinlaat (met of zonder zetting) voor PVC Ultra-3 en volwandige PVC buizen.

Gereedschap

  • Gatzaag (Ø127 mm of Ø159 mm)
  • Staalspons

Benodigdheden

  • Knevelinlaat
  • PVC U-3 of Volwandige PVC buis

Enkele tips om rekening mee te houden bij montage:

  • Een standpijp zonder huisaansluiting maak je waterdicht met een extra steekmof en eindkap.
  • Gebruik zettingsmoffen bij zware rijbelasting tijdens bouwfase.
  • Gebruik een flexibele zettingsbocht op de standpijp om de huisaansluiting te ontlasten

Volg de volgende stappen voor het succesvol installeren van een knevelinlaat:

1.  Gat boren

Boor het gat machinaal, met een laag toerental, op de gewenste plaats. Boor het gat vanaf de top van de buis naar de hartlijn toe. Gebruik voor een inlaat 125 mm een gatzaag Ø127 mm en voor een 160mm inlaat een gatzaag Ø159 mm. Zorg dat de gatzaag goed is vastgedraaid op het zeskant, zodat slingeren wordt voorkomen.

2. Verwijder het buisdeel

Verwijder de gatzaag en het eruit gezaagde buisdeel.

3.  Verwijder de bramen

Verwijder de eventuele bramen met een grove staalspons

4.  Knevelinlaat plaatsen

Na het afkorten is het belangrijk om alle bramen en/of oneffenheden te verwijderen met een ontbramer. Heb je deze niet bij de hand, dan kan dit ook met een vijl. Het ontbramen van de buis is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je gemakkelijk kan aanschuinen en het voorkomt dat er een kleine deeltjes PVC in je lijmverbinding terecht komen waardoor je een vervuilde en slechte lijmverbinding krijgt.

5. Knevelinlaat vergrendelen

Druk beide rode hendels gelijkmatig naar beneden tot in de vergrendeling. Controleer met de hand of de rubbermanchet zich volledig aan de binnenkant heeft gezet.

6. Knevelinlaat is vergrendeld

De inlaat sluit nu perfect passend aan en de aansluiting is gemaakt. Controleer na het plaatsen van de knevelinlaat manueel of het rubber aansluit op de binnenzijde van de buis, zodat er een goede afdichting is. Plaats vervolgens de standpijp die niet aangeschuind is in de knevelinlaat.

Assortiment knevelinlaten

Vergelijk voor montage altijd de maatvoering van de inlaat met de hoofdleiding. Knevelinlaten zijn leverbaar in de maatvoeringen:

Diameter 125 mm 160 mm
200 X  
250  X X
315 X X
400 X X
500   X
630   X