Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Kabelbeschermingsbuizen, PE

Bescherm de leidingsystemen tijdens de aanleg in muur en grond tegen schadelijke invloeden met de kabelbeschermingsbuizen (ook wel bekend onder de noemer ‘mantelbuizen’) van PE.
Lees meer
Dankzij dit materiaal zijn de kabelbeschermingsbuizen bestand tegen de agressieve stoffen van beton. DYKA levert de buizen per rol in diameters van 40 mm tot en met 200 mm en in de kleuren rood (elektra) en geel (gas). Deze zijn standaard voorzien van een trekdraad en één klikmof.

Verschillende toepassingen

Door de verschillende beschikbare afmetingen van de PE kabelbeschermingsbuizen, is het niet alleen mogelijk deze toe te passen bij woningbouw, maar ook bij bedrijfspanden en benzinestations. Gebruik de beschermingsbuizen met de grotere afmetingen voor bijvoorbeeld de leidingen van benzinepomp naar kassa. Alle leidingen zijn dubbelwandig. De binnenzijde is glad, zodat de leidingen eenvoudig door de kabelbeschermingsbuizen getrokken kunnen worden. De geribde buitenzijde zorgt voor maximale grip in het beton.

Waterdichte verbinding kabelbeschermingsbuizen

Voorkom gruis van beton in de leidingen en gebruik de verschillende hulpstukken voor de PE kabelbeschermingsbuizen. Breng de losse ring aan in combinatie met de klikmof (net als de buizen leverbaar in afmetingen van 40 mm tot en met 200 mm) voor een waterdichte verbinding.