Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PE leidingsystemen

PE leidingsystemen zijn de perfecte keuze voor veeleisende installaties. Deze leidingsystemen worden voornamelijk gebruikt in situaties waar een hoge slagvastheid en flexibiliteit nodig zijn. Een PE systeem is niet alleen bestand tegen zeer lage of hoge temperaturen, maar ook tegen schokken, stoten en bepaalde chemische vloeistoffen.
Lees meer

Waarom kiezen voor een PE leiding?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een PE leidingsysteem.

Chemische resistentie

Polyetheen (PE) is bestand tegen zowel koude als warme vloeistoffen en is chemisch resistent voor de meeste chemicaliën. Daarom worden PE leidingsystemen met name gebruikt voor veeleisende afvoerinstallaties. 

Flexibel, slagvast en bestand tegen lage en hoge temperaturen

Een PE leiding is uitermate geschikt om te worden ingestort. Dit komt met name door de hoge slagvastheid en lage elasticiteitsmodulus van het materiaal. Bij zeer lage temperaturen, tot - 40 °C, behoudt PE een grote weerstand tegen schokken en stoten. PE verdraagt kortstondig temperaturen van 100 °C (zonder drukbelasting). Vandaar dat je een PE leidingsysteem probleemloos kunt toepassen in installaties waarbij heet water wordt afgevoerd. 

Lichtgewicht

PE is lichtgewicht, wat het in sommige gevallen gemakkelijker maakt om te transporteren en installatie vergemakkelijkt 

PE leidingen worden gewaardeerd vanwege hun flexibiliteit, corrosiebestendigheid, lage gewicht en gemakkelijke installatie, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen binnenshuis. Ieder materiaal (PE, PVC en PP) heeft zijn eigen voordelen. Daarom is het goed om in iedere toepassing een afweging te maken tussen de verschillende materialen.

Diverse verbindingsmethoden

Door de vele verbindingsmogelijkheden is PE toepasbaar in praktisch alle bouwsituaties. Je kunt de PE leidingsystemen verbinden met electrolassen, maar ook met spiegellassen. Beide methoden resulteren in duurzame, naadloze verbindingen, maar de keuze tussen spiegellassen en elektrolassen hangt af van de specifieke toepassing. Wil je deze werkzaamheden liever uitbesteden? Maak dan gebruik van onze prefab-service. Wij zorgen er hier voor dat de buizen geleverd worden als compleet gemonteerde set.