Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PE leidingsystemen

PE leidingsystemen zijn de perfecte keuze voor veeleisende installaties. Deze leidingsystemen worden voornamelijk gebruikt in situaties waar een hoge slagvastheid en flexibiliteit nodig zijn. Een PE systeem is niet alleen bestand tegen zeer lage of hoge temperaturen, maar ook tegen schokken, stoten en bepaalde chemische vloeistoffen.
Lees meer
Polyetheen (PE) is bestand tegen zowel koude als warme vloeistoffen en is chemisch resistent voor de meeste chemicaliën. Daarom worden PE leidingsystemen met name gebruikt voor veeleisende afvoerinstallaties. Bovendien is PE uitermate geschikt om te worden ingestort. Dit komt met name door de hoge slagvastheid en lage elasticiteitsmodulus van het materiaal. Bij zeer lage temperaturen, tot - 40 °C, behoudt PE een grote weerstand tegen schokken en stoten. PE verdraagt kortstondig temperaturen van 100 °C (zonder drukbelasting). Vandaar dat je een PE leidingsysteem probleemloos kunt toepassen in installaties waarbij heet water wordt afgevoerd.

Diverse verbindingsmethoden

Door de vele verbindingsmogelijkheden is PE toepasbaar in praktisch alle bouwsituaties. Je kunt de PE leidingsystemen verbinden met electrolassen, maar ook met spiegellassen.