Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA AIR rekentool

Met de DYKA AIR rekentool breng je van alle gebruikte componenten eenvoudig het drukverlies in beeld, afgezet tegen diverse debieten. Hiermee wordt het ontwerpen van een optimaal ventilatiekanalensysteem inzichtelijker!

Waarom gebruik maken van de rekentool?

Kleinere drukverschillen in het ventilatiesysteem leiden tot een lager energieverbruik voor het transporteren van lucht. Want: hoe kleiner de drukval in het kanalensysteem, hoe lager het toerental van de ventilator kan zijn. Met als resultaat een lager (bron)geluidsniveau. 

Door gebruik van componenten met een lagere weerstand en een doordacht kanaalontwerp met vloeiende richtingsveranderingen, kun je de weerstand aanzienlijk verlagen. De rekentool ondersteunt bij het ontwerpen van een doordacht systeem.  

Hoe het werkt

We bieden je een handige rekentool aan. Deze is bedoeld om de kanaalweerstand van het toegepaste DYKA AIR kanalenstelsel te bepalen en daarmee de instellingen voor de ventilatie-unit. In de tool is het actuele DYKA AIR assortiment opgenomen. Er wordt geen rekening gehouden met externe factoren, zoals roosters, aansluitslangen en afblaaskanalen. Deze weerstanden dien je zelf mee te nemen. 

Voordelen van de DYKA AIR rekentool

  • De gegevens uit de tool maken het mogelijk een optimaal systeem te ontwerpen
  • Handig naslagwerk met weerstandsgrafieken- en tabellen
  • Direct de materiaalkosten inzichtelijk op basis van jouw persoonlijke inkoopcondities

De kosten

Het downloaden en gebruiken van de DYKA AIR rekentool is volledig kosteloos. 

Ondersteuning door E&C

Hulp nodig bij het ontwerpen van een ventilatiekanalensysteem of bij het gebruik van de rekentool? Onze afdeling Engineering & Consultancy, ook wel ons ‘in-huis ingenieursbureau’ genoemd, voorziet je graag van gedetailleerd technisch advies. Op deze manier ontwerpen we samen een optimaal systeem.