Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Meterkastvloerplaten, invoerbochten en funderingsdoorvoer

Voor de juiste installatie van de leidingen (gas, elektra en telecom) in meterkasten bij woningbouw vormen de meterkastvloerplaten, invoerbochten en funderingsdoorvoer een belangrijke combinatie.
Lees meer
Deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden; de uiteinde van elke leiding wordt geplaatst door middel van de meterkastvloerplaten en de invoerbochten, de funderingsdoorvoer zorgt vervolgens voor een stevige bevestiging van de uiteinden. Zo is afdekking door middel van een cementafwerkvloer niet nodig en wordt verzakking van de leidingen voorkomen. Bij DYKA vind je de juiste materialen voor elke situatie volgens de richtlijnen van het IWUN, ook voor stadsverwarming.

Invoerbochten

De invoerbochten zijn voorzien van verschillende kleurcoderingen, zoals geel (gas), rood (elektra), blauw (water), groen (CAI) en grijs (telecom / overige toepassingen). Pas deze toe voor de juiste aansluiting van de leidingen op de meterkastvloerplaat. In verband met de verschillende diktes van de kabels, zijn de invoerbochten verkrijgbaar in diverse diameters (50 mm tot en met 110 mm) om knellingen te voorkomen. Zorg voor een correcte plaatsing van de invoerbochten en laat deze minimaal 20 mm boven de meterkastvloerplaat steken, daarnaast moeten deze recht op de plaat staan (een afwijking van 5 graden is toegestaan). Houd er verder rekening mee dat de invoerbochten uit één stuk moeten bestaan om verzakking te voorkomen. Invoerbochten met een lengte langer dan 2 meter moeten aan de vloer bevestigd worden door middel van bebeugeling.

Meterkastvloerplaten

DYKA levert verschillende meterkastvloerplaten voor het veilig bevestigen van de invoerbochten in meterkasten (ook voor stadsverwarming). Deze zijn voorzien van kleurcodering, zodat direct zichtbaar is welke leiding waar geplaatst moeten worden volgens de richtlijnen van het IWUN. Indien nodig, is het mogelijk de meterkastvloerplaten te draaien. Daarnaast vind je in het assortiment van DYKA de Celdex Airseal meterkast manchet voor luchtdicht bouwen. Deze kan geplaatst worden onder de meterkastvloerplaten om de kruipruimte af te dichten en gasverspreiding bij lekkage te voorkomen.

Funderingsdoorvoer

Gebruik de funderingsdoorvoer voor een stevige bevestiging van de uiteinden van de leidingen. Deze zorgen voor een gasbelemmerende doorvoer van de buitengevel tot in de meterkast. Om efficiënt en veilig te kunnen werken, heeft DYKA in samenwerking met verschillende netbeheerders funderingsdoorvoer ontwikkeld. Het resultaat hiervan zijn onder andere de PP instortset en de PP afmontageset. Deze voldoen aan de richtlijnen van het Bouwbesluit.