Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater transporteren

Nadat het regenwater opgevangen is, moet het worden getransporteerd. Dit kan bijvoorbeeld naar een tank, buffer, regenton of infiltratiekrat zijn. De belangrijkste keuze in deze stap is: Wil ik dat het regenwater al kan worden afgegeven aan de grond of niet? Oftewel: Wil ik transport combineren met infiltratie? 

Neem contact op

Transport zonder infiltratie

Soms moet regenwater ‘gewoon’ van A naar B getransporteerd worden. Bijvoorbeeld vanaf de dakgoot naar de regenton of naar een wadi. Hierbij kun je gebruik maken van ondergrondse PVC- en PP leidingen, zoals onze Duborain Ultra Kyma buizen of de Ultra-3 PVC buizen 

Transport met infiltratie

Het kan ook wenselijk zijn om onderweg al te beginnen met infiltreren. Bijvoorbeeld vanaf de standleiding naar het infiltratiebekken. Door die verbinding te maken met een IT-leiding (Infiltratie en Transport), zorg je ervoor dat het regenwater onderweg al geïnfiltreerd wordt. De buis heeft gaten waardoor hij het regenwater afgeeft aan de grond: efficiënter infiltreren kan bijna niet! 

Doordat de leiding is omhuld met geotextiel, kan het water worden afgegeven, maar kan er geen zand of grond in de buis terechtkomen. Op deze manier voorkom je overstorten van het gemengde riool en overbelasting tijdens extreme regenval. Daarnaast vul je het grondwater aan met regenwater tijdens drogere perioden. Hiermee realiseer je een natuurlijke buffer.

Lijnafwatering is de ideale oplossing om snel grote hoeveelheden water af te voeren van een verhard oppervlak. Bijvoorbeeld terrassen, garages, langs zwembaden en in winkelstraten.