Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Eenvoudig rechte leidingen isoleren in 4 stappen met DykaSol

Het isoleren van leidingen heeft vele voordelen en kan voor zowel akoestisch (geluid) als thermisch (temperatuur en vocht). De makkelijkste manier om leidingen te isoleren is om direct bij aanleg te kiezen voor geïsoleerde leidingen, bijvoorbeeld DykaSono voor een stille binnenriolering. Maar als leidingen al geplaatst zijn, is het ook eenvoudig om deze ook te isoleren. Dit noemen we ook wel na-isolatie. Met de DykaSol buisisolatie en sluitstrips werk je eenvoudig en snel. De handleiding hieronder geldt voor zowel de thermische als akoestische DykaSol isolatie. 

Gereedschap

  • Schaar

Benodigdheden

  • Buisisolatie
  • Sluitstrips

Rechte leidingen isoleren met DykaSol: stappenplan

1. Op maat knippen

Knip de buisisolatie op maat met een schaar. Buisisolatie is altijd iets langer dan de buisdiameter zelf, zodat deze goed om de buis heen past.

2. Isolatie om de buis schuiven

Schuif de buisisolatie om de buis heen. Zorg dat deze mooi sluit.

3. Verbind de isolatie met sluitstrips

Schuif de schuifstrip om de twee uiteinden van de buisisolatie heen. De schuifstrip sluit de isolatie met een soort ritssluiting.

4. Ook beugels isoleren

Om geen akoestische of thermische 'lekkage' te krijgen moet je ook de ruimte rondom de beugels isoleren. Gebruik hiervoor Dykasol plaat en de juiste isolatietape.

Tip: Voor buizen met een grote diameter maak je gebruik van een isolatieplaat en isolatietape. Bekijk onze speciale handleiding voor deze werkwijze.