Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater

Regenwaterbeheer zit in ons DNA. Dagelijks ontwikkelen wij de infrastructuur voor een leefbare stad met veel groen én droge voeten. Als waterexpert voor de publieke ruimtes, industriebouw, utiliteitsbouw en regenwater rondom de woning bieden wij als enige een ‘waterplan’ voor het totale complex conform de lokale regelgeving. Vanaf de eerste druppel op het dak tot infiltratie in de bodem.

Efficiënt regenwaterbeheer

 Om bij hevige regenbuien problemen te vermijden en daarnaast bij langdurige droogte efficiënt gebruik te maken van regenwater dat eerder is gevallen, is het noodzakelijk regenwateroplossingen al in de ontwerpfase van projecten te implementeren. Door rekening te houden met de hele reis die regen aflegt op een perceel, zorg je voor optimaal beheer en gebruik! 

Wij maken dit proces overzichtelijk door het regenwaterbeheer in te delen in zes stappen. Opvangen, transporteren, filteren, gebruiken, infiltreren & bufferen en reguleren. We helpen je graag bij het efficiënt beheren van regenwater in nieuwe en bestaande situaties. 

De zes stapppen van regenwaterbeheer

Waarom kiezen voor onze regenwateroplossingen?

  • Wij denken in totaaloplossingen: van opvang tot gebruik
  • Ondersteuning en advies van onze Engineering & Consultancy afdeling
  • Ondersteuning op locatie
  • Ook leverbaar als prefab oplossing
  • Uitgebreide technische documentatie

Meer over regenwater

Regenwaterbeheerpakketten

Regenwaterbeheer zit in ons DNA. Dagelijks ontwikkelen wij de infrastructuur voor een leefbare stad met veel groen én droge voeten. Vanaf de eerste druppel op het dak tot infiltratie in de bodem. Stel hieronder je eigen regenwaterbeheerpakket samen!

Lees meer

Regenwaterbeheer in de industriebouw

Door het veranderende klimaat wordt het steeds belangrijker om een industrieel complex regenwaterproof te ontwerpen, zodat de gebouwen goed aangepast zijn op piekregenbuien. 

Lees meer

Opvang & infiltratie: Roof - to - River megaproject Soenen - fase 2

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen – met hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen – een nieuwe fabriek van 113.000 vierkante meter. Een dergelijke oppervlakte vraagt om een doordachte analyse en aanpak met betrekking tot het regenwaterbeheer, dit voor zowel de opvang als de verwerking ervan.

Lees meer

Roof to river totaaloplossing voor megaproject Soenen golfkarton te Lanklaar

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen een nieuwe fabriek van 113.000m2. Wij stelden onze technische knowhow en producten ter beschikking voor het regenwaterbeheer.

Lees meer

Een optimale infiltratievoorziening voor zwembad Plopsaqua

Eind 2020 werden de deuren van het nieuwe waterpretpark Plopsaqua geopend. Voor de optimalisatie van het hemelwatersysteem (inclusief infiltratie) en het vuilwatersysteem hebben wij ondersteuning geboden.

Lees meer

Wetgeving omtrent hemelwaterafvoer in Nederland

Wanneer het gaat om regenwaterbeheer is er heel wat landelijke wet- en regelgeving in Nederland. Wij zetten de regels voor je op een rij.

Lees meer
Meer nieuws