Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

AVK programma

Ben je op zoek naar een specifieke oplossing voor je leidingsysteem? Dan biedt ons AVK programma uitkomst. Dit veelzijdige productassortiment richt zich onder meer op waterdistributie, waterproductie, gasdistributie, rioolbeheer, waterzuivering, brandbestrijding en brandpreventie. Dankzij haar brede productassortiment heeft het AVK programma voor élk leidingsystemen een oplossing. Daarbij kun je concreet denken aan oplossingen voor:
 
  • Water, zoals diverse afsluiters, straatpotten, universele buiskoppelingen en gietijzeren hulpstukken.
  • Gas, zoals gasdistributie Afsluiters, straatpotten, universele buiskoppelingen.
  • Riool, zoals afsluiters, straatpotten, ontluchters en beluchters, universele buiskoppelingen, gietijzeren hulpstukken.
  • Brandbestrijding, zoals brandkranen voor ondergrondse en bovengrondse toepassing, straatpotten en diverse brandkraanaccessoires.
Goed om te weten: De AVK artikelen worden speciaal voor je besteld, daarom worden er transportkosten in rekening gebracht. Interesse in het AVK programma? Neem contact op voor meer informatie of bestel meteen online!
Lees meer
De diverse onderdelen uit het AVK programma maken de drukleidingsystemen niet alleen geschikt voor de distributie van water, gas en afvalwater, maar ook voor brandpreventie (zowel bovengronds als ondergronds). Zo wordt het mogelijk om diverse solide aftakkingen te realiseren, zelfs wanneer er sprake is van een overgang op ander materiaal. De diverse onderdelen en toebehoren uit het AVK programma zijn vervaardigd uit duurzame materialen zoals gietijzer en voorzien van een epoxy coating. Zo blijven de appendages zelfs ondergronds in goede staat en is intensief onderhoud niet nodig. Bekijk de productomschrijving voor de maatvoering en de belastingsklasse.

Afsluiters en koppelingen voor gas en water

Een aantal onderdelen uit het AVK programma zijn voorzien van de Europese kleurcodering, zoals blauw (water) en geel (gas). Hieronder vallen onder andere de afsluiters voor transportleidingen en irrigatiesystemen. Met deze hulpstukken kunnen de drukleidingen eenvoudig worden afgesloten, ook wanneer er sprake is van tijdelijke afsluiting in verband met werkzaamheden aan het leidingstelsel. Bediening van deze afsluiters gaat door middel van inbouwgarnituur of gietijzeren handwielen. Gebruik voor zuivering van het afvalwater de be-ontluchters. Pas de gietijzeren overgangskoppelingen toe in combinatie met de flenshulpstukken (onder andere T-stukken, bochten en verloopkoppelingen) voor een stevige en veilige overgang vanuit de hoofdleiding.

AVK programma voor brandpreventie

Drukleidingsystemen lenen zich uitstekend voor de aanleg van ondergrondse en bovengrondse brandkranen. Zo voldoet je project aan de eisen van het bestemmingsplan en de richtlijnen van het NVB. De diverse gietijzeren brandkranen uit het AVK programma zijn samengesteld volgens de KIWA-normen voor voldoende wateropbrengst. Daarnaast zijn deze onderdelen bestand tegen corrosie. Gebruik de brandkraan hulpstukken voor het ophogen van de watervoorziening bij een zachte ondergrond.