Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bevestigingsmateriaal

Met behulp van de juiste bevestigingsmaterialen kunnen krachten door uitzetting en krimp van leidingen opgevangen worden. Dit zogeheten ‘beugelen’ heeft een draagfunctie (opvangen van het gewicht van een leiding en voorkomen van doorhangen) en voorkomt het verschuiven van de leiding tijdens instorten. Wij leggen graag uit welke verschillende beugels er zijn en in welke situaties deze kunnen worden toegepast.
Lees meer
De standaard glijbeugel heeft een draagfunctie voor liggende leidingen, maar vangt geen expansiekrachten op. Dit komt omdat de beugelconstructie vrij kan bewegen. Dit type is daarom ongeschikt voor standleidingen.

Vaste Glijbeugel

De vaste glijbeugel is bestemd voor het opvangen van zijwaartse krachten ten gevolge van expansie. Bij een standleiding zorgen deze beugels voor geleiding en voorkomen ze zijdelingse verplaatsing. Wil je de vaste glijbeugel aan een draadstang bevestigen? Kies dan voor een korte draadstang zodat er geen zijdelingse verplaatsing ontstaat.

Vastpuntbeugel

Bestemd voor het opvangen van axiale en zijwaartse krachten. Kan wrijvingskrachten overwinnen in de volgende situaties:
  • in het expansiestuk bij een standleiding
  • bij het buigen van expansiebenen/ -bochten
  • vaste glijbeugels

Starre Beugel

De starre beugel voorkomt elke mogelijke beweging van het leidingsysteem. Om gebruik te kunnen maken van de starre beugel is een complex montage- en railsysteem nodig. De starre beugel wordt voornamelijk gebruikt bij PE binnenrioleringstoepassingen.