Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Accessoires regenwaterafvoer

Naast de producten op de pagina’s met hulpstukken en bevestigingsmaterialen, zijn er nog andere belangrijke accessoires nodig voor een solide werking van de regenwaterafvoer. Denk hierbij aan plakplaten voor een waterdichte afvoer, bladvangers om het vuil tegen te houden en ontluchtingskappen en ontlastputten. De genoemde accessoires zijn allemaal te vinden in het assortiment van DYKA, zodat je slechts één leverancier hoeft te raadplegen voor een complete regenwaterafvoer.
Lees meer

Schone en waterdichte regenwaterafvoer

Om verstopping van de regenwaterafvoer tegen te gaan, dient er in de regenwaterafvoerbuis een loofafscheider gemonteerd te worden. Breng daarnaast ook andere accessoires aan voor het filteren van natuurlijk afval uit het regenwater, zoals bladvangers en bolroosters. Op deze manier kan het regenwater vrij door de regenpijp blijven stromen. Bij een balkon is de situatie van een regenwaterafvoer anders, hier zorgt de regenpijp voor de afvoer van het hemelwater afkomstig van meerdere verdiepingen. Stilstaand water kan resulteren in wateroverlast en lelijk plekken op het oppervlak. Gebruik accessoires als de PVC balkondoorvoerset om dit te voorkomen. Zo kan alle neerslag afgevoerd worden via de regenpijp. Monteer bij alle gebouwen een ontlastput van PVC of PP in de regenwaterafvoer om deze voor te bereiden op zware neerslag. Deze accessoires zorgen ervoor dat al het water alsnog wordt afgevoerd via de regenpijp en niet terechtkomt in het gebouw. Zo voorkom je schade en wateroverlast.