Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Zonne-energie

Het licht van de zon raakt nooit op. Daarom is het een ideale bron van energie. Willen we in Nederland op tijd genoeg duurzame energie opwekken, dan zijn zowel zonnepanelen op daken als op de grond nodig, in de vorm van zonneparken. Een goede aanleg van zonnepanelen en -parken is essentieel voor de effectiviteit ervan. Voor een optimaal vervoer van de energie in de zonne-energienetwerken, bieden onze PE buizen een goede oplossing.

PE buizen voor het vervoeren van energie in zonne-energienetwerken

Voor het vervoer van energie, worden onze PE buizen ingezet. Onze PE buizen kunnen zeer dunwandig gemaakt worden, zijn zeer sterk en flexibel en zijn kwalitatief hoogwaardig.

 

Zonne-energie in het kort

Een zonnepaneel zet het zonlicht om in elektriciteit door middel van talloze zonnecellen, die gemaakt zijn van silicium in twee lagen. Tussen de twee lagen van de zonnecel gaat onder invloed van zonlicht een elektrische stroom lopen. Ook al is dat gelijkstroom, met behulp van een omvormer wordt deze stroom in wisselstroom omgezet en kunnen we er gebruik van maken.

Een complete zonnepaneelinstallatie bestaat uit de panelen, het montagemateriaal en de bekabeling die er nodig is om de opgewekte stroom te vervoeren naar de omvormer. Tot slot is er altijd een productiemeter aangesloten die bijhoudt hoeveel stroom er opgewekt is. In totaal zijn dat steeds meer gigawatts die in heel Nederland worden opgewekt. Met behulp van 1 gigawatt zonne-energie kunnen circa 250.000 gezinnen van stroom worden voorzien.

Doelstellingen voor 2030 en 2050

Het doel vanuit de Nederlandse overheid is dat Nederland in 2030 minstens 35 terawattuur (TWh) duurzame energie opwekt met zonne-energie en windenergie op land. Deze hoeveelheid energie is voldoende voor meer dan 11,5 miljoen huishoudens. De volgende stap is volledig overstappen op hernieuwbare energie in 2050.  

Meer weten over onze oplossingen?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.