Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Vacurain Flex UV systeem

Regenwater op grote platte dakoppervlakten moet niet alleen snel, maar ook efficiënt worden afgevoerd. Bij traditionele vrijvervalsystemen gaat dit niet altijd soepel door regenwater en lucht in de standleidingen. Door dit conflict van water en lucht wordt de capaciteit van de leidingen minder benut. Het Vacurain Flex UV systeem van DYKA is voorzien van een vacuüm aanzuigeffect, speciale daktrechters en een PVC leidingsysteem. Hierdoor wordt regenwater met gemak afgevoerd en blijven de daken droog.
Lees meer

Grote capaciteit voor snelle afvoer van regenwater

Het Vacurain Flex UV systeem is een geschikte optie voor snelle afvoer van regenwater van grote platte daken. Dit systeem werkt steeds krachtiger bij een toename van de hoeveelheid water. Wanneer de standleidingen geheel gevuld zijn met stromend water ontstaat er onderdruk. Hierdoor ontstaat een zuigende werking en wordt het dak leeggezogen. Het grote voordeel van het Vacurain Flex UV systeem is dat er een groot aantal dakaansluitingen op slechts één standleiding passen. De slagvast, gemodificeerde PVC buizen kunnen eenvoudig worden aangesloten op de daktrechters. Dit betekent een kleine leiding met een grote capaciteit.

Leidingen en hulpstukken Vacurain Flex UV systeem

Het Vacurain Flex UV systeem is voorzien van een aantal internationale keurmerken. Hierdoor kun je ervan op aan dat dit systeem veilig is. De leidingen zijn verkrijgbaar in diameters variërend van 40 tot en met 250 mm. De PVC-buizen hebben verder vlamdovende eigenschappen en een vrije expansie bij wisselende temperaturen. De verlopen, J-beugels, trechters en hulpstukken zijn afgestemd op deze verschillende maten. Hiermee wordt het eenvoudig om een compleet systeem voor de afvoer van regenwater te maken. Het Vacurain Flex UV systeem voldoet aan de nodige nationale en internationale keurmerken. In Nederland heeft deze toepassing het KOMO BRL 5215- keurmerk gekregen.

Voordelen Vacurain Flex

Vacurain Flex is opgebouwd uit slagvast, gemodificeerde PVC—buizen die met flexibele slangen worden aangesloten op de daktrechters. Buis en hulpstukken worden eenvoudig verlijmd waardoor je snel kunt werken. DYKA biedt ook het PE-leidingsysteem Vacurain Fix aan.

Contact

Wilt u graag advies over Vacurain Flex? Neem dan contact op met onze medewerkers van Engineering & Consultancy.