Vacurain Flex UV systeem

Vacurain Flex UV systeem

Vacurain is een verdere perfectionering van het bestaande UV-systeem, ook wel systeem met ‘gesloten stroming’ genoemd. Vacurain is kleiner, maar zorgt voor een grotere capaciteit. Bovendien levert het een aanzienlijke besparing op als het gaat om materiaal en aanlegtijd.

Het Vacurain systeem maakt gebruik van standleidingen, die, wanneer zij volledig gevuld zijn met water, een hoge stroomsnelheid opleveren door de onderdruk die ontstaat. Hierdoor kunnen relatief kleine leidingen worden toegepast, waarbij een groot aantal dakaansluitingen op één standleiding wordt geplaatst. Kortom: u heeft een kleinere leiding, maar een grotere capaciteit.

Let op: het Vacurain systeem werkt alleen als de leidingdiameters door berekening zijn bepaaldWilt u graag advies? Neem dan direct contact op met onze medewerkers van Engineering & Consultancy.

Lees meer

Denk ook aan de ontlastput

Naast het opvangen van mogelijke vervuiling dat van het dak meespoelt, is de (verplichte) ontlastput ook een noodvoorziening bij onverwacht grote neerslag of onverhoopte verstoppingen van het systeem.