Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Inlaten voor huis- en kolkaansluitingen

Om een huis- en of kolkaansluiting op het hoofdriool te kunnen maken zijn er inlaten beschikbaar. Een inlaat is een hulpstuk dat wordt gemonteerd in een geboord gat op een buis. Bij DYKA hebben we PVC en PP rioolsystemen. Voor beide systemen hebben we inlaten. Daarnaast hebben we betoninlaten beschikbaar om op een betonnen rioolbuis een huis- en kolkaansluiting voor PVC en PP buizen te kunnen realiseren. Om de installatietijd op de bouwplaats te verkorten bestaat er ook DYKA Prefit voor PVC-3 buizen. Dit zijn buizen of een systeem waarbij de inlaten zijn voorgemonteerd door DYKA en prefab op de bouwplaats worden afgeleverd, eventueel gelabeld op volgorde van aanleg. Op deze pagina worden verschillende soorten inlaten besproken.

PVC Knevelinlaat

Knevel staat letterlijk voor iets vastbinden of vastzetten. De PVC knevelinlaat van DYKA klik je letterlijk via de rode hendels vast in een buis. Door het handige kliksysteem zijn deze knevelinlaten zelfs te gebruiken onder moeilijke omstandigheden. Deze knevelinlaten zijn geschikt voor PVC buizen met klasse 41/SN4 en 34/SN8 en zijn leverbaar voor buizen van 200 t/m 630 mm en  beschikbaar in diameters 125 mm en 160 mm.

 


Ultra Kyma inlaat PP

Ultra Kyma is een assortiment dubbelwandig geribde buizen in  PP. De Ultra Kyma inlaat is eenvoudig te monteren op een Ultra Kyma buis en voldoet aan de hoogste eisen voor buitenriolering wat naar voren komt in het KOMO keur conform BRL 2022. Deze inlaten zijn leverbaar voor buizen DN250  tot en met DN800 en uitgevoerd met aansluiting 160. In overleg is ook een aansluiting 200 beschikbaar.

 

Betoninlaten

Soms wordt buitenriolering uitgevoerd in beton. Om een goede aansluiting te kunnen maken voor een huisaansluiting of kolk, heeft DYKA uiteraard ook inlaten beschikbaar voor beton. Deze zijn beschikbaar in PVC en in PP. De PVC inlaat is beschikbaar in diameters 125, 160 en 200 mm. De PP inlaat is beschikbaar in diameter 160 mm. Bij beide inlaten gebruik je een rubberring om de afdichting goed aan te laten sluiten op de betonnen buis.

 

DYKA Prefit: prefab buitenriolering

DYKA Prefit is de oplossing die veel tijd kan besparen op de bouwplaats. Bij Prefit is de inlaat al voorgemonteerd op de buis. Dankzij een goede afstemming voor aanvang van het project kan DYKA de inlaten precies op de juiste plek op de buis monteren. Zo hoeven er op de bouwplaats geen gaten te worden geboord in de rioolbuizen of inlaten te worden gemonteerd. De inlaat wordt standaard afgedekt met een felrode beschermkap. Deze kan bovengronds ook worden gebruikt om de standpijp goed zichtbaar te houden. Ondergronds kan de standpijp het best met een combikap of steekmof met spiekap (voor waterdicht afsluiten) worden afgewerkt.