Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC hemelwater afvoeren

PVC buizen voor de afvoer van regenwater

PVC buizen regenwaterafvoer

DYKA levert diverse soorten PVC buizen voor de regenwaterafvoer. Dit varieert van vierkante buizen, tot ronde witte buizen of juist grijze varianten in verschillende breedtes. Zo is er een geschikte HWA-oplossing voor elk dak. Alle buizen en bevestigingsmaterialen zijn gemaakt van PVC. Voor een juiste werking van de regenwaterafvoer biedt DYKA verder nog hulpstukken als loofafscheiders en sifons voor het filteren van afval en tegengaan van stank.

Lees meer

Verschillende modellen PVC buizen

Elk gebouw heeft een eigen stijl. DYKA speelt hierop in door verschillende soorten PVC buizen voor de regenwaterafvoer aan te bieden in het assortiment. De grijze vierkante buizen zijn bijvoorbeeld een geschikte optie wanneer de regenpijp weggewerkt moet worden worden in de gevel . Deze PVC buizen en hulpstukken zijn verkrijgbaar in breedtes van 80 mm en 100 mm. Het is tevens mogelijk om een overgang te maken van vierkante PVC buizen naar de ronde buizen. Gebruik in dit geval een verloopstuk. De PVC buizen zijn verkrijgbaar in grijs en wit. De bevestigingsmaterialen en hulpstukken zijn beschikbaar in dezelfde kleur, zodat de regenwaterafvoer oogt als een geheel.

Hulpstukken regenwaterafvoer

DYKA biedt niet alleen materialen voor de montage van een regenwaterafvoer, maar ook hulpstukken om de constructie goed te laten werken. In de leidingen komt natuurlijk afval terecht, zoals bladeren en takjes. Deze spoelen vervolgens mee in de regenpijp. Breng een loofafscheider aan, zodat eventueel vuil uitgeworpen wordt. Daarnaast kan het gedeelte tussen de hemelwaterafvoer en de riolering gaan stinken. De sifons zijn voorzien van een waterslot om dit tegen te gaan. Montage gaat eenvoudig met behulp van de inzetverloopringen.