Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC mastgoten

Naast de polyester bakgoten heeft DYKA ook PVC mastgoten in het assortiment. Deze oplossing voor de hemelwaterafvoer is te herkennen aan een halfronde vorm en kan zonder dragers toegepast worden bij nagenoeg alle woningen of schuren. Hierdoor zijn de mastgoten eenvoudig te monteren bij nagenoeg alle soorten woningen. Daarnaast biedt PVC een groot aantal voordelen. Zo heeft dit materiaal een lage uitzettingscoëfficiënt, een lange levensduur en hebben de mastgoten een glad oppervlak. Hierdoor worden verstoppingen voorkomen en stroomt het hemelwater goed door.
Lees meer

Mastgoten met eenvoudige montage

Voor de montage is het niet nodig om de PVC mastgoten aan de muurbalk te bevestigen met dragers. De toepassing van bevestigingsmaterialen als steunklemmen en golfdakhaken zijn voldoende. Door het PVC zijn de mastgoten namelijk licht van gewicht. Verder is dit materiaal zeer sterk. De goten zijn bestand tegen de agressieve stoffen die soms terecht kunnen komen in het hemelwater, zoals zwavelzuur afkomstig uit rioolgas. Met de PVC mastgoten kies je dus niet alleen voor een makkelijk hanteerbare, maar ook duurzame oplossing voor de hemelwaterafvoer.

Montagetip: zorg voor voldoende expansieruimte

Bij de montage moet je rekening houden met de thermische uitzettingscoëfficiënt van PVC (0,06 mm/m0C). Zorg daarom voor voldoende expansieruimte tussen de buizen en bij de aansluiting van de hemelwaterafvoerbuizen op de stadsuitlopen. De hemelwaterafvoerbuis trekt je 20mm terug. Zo voorkom je dat bij uitzetting van de buis de stadsuitloop omhoog wordt gedrukt. Meer montagerichtlijnen nodig? Bekijk onze technische documentatie of neem contact op met de specialisten van DYKA.

PVC hulpstukken

Om het regenwater goed af te kunnen voeren via de PVC mastgoten, zijn er verschillende hulpstukken beschikbaar. De mastgoot zelf heeft een afmeting van 120 mm met een lengte van 4 meter. Deze kan verzaagd worden, zodat bijna alle situaties realiseerbaar zijn. Gebruik om de goten op elkaar aan te laten sluiten speciale hulpstukken als verbindingsstukken, binnenhoekstukken en eindschotten. Deze zijn tevens gemaakt van PVC. Verder zijn de hulpstukken in het assortiment verkrijgbaar in dezelfde witte kleur als de PVC mastgoten, zodat dit één geheel vormt.