Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA AIR instorten

Één van de belangrijkste redenen voor installateurs en aannemers om te kiezen voor DYKA AIR, is dat het ovale systeem geschikt is om in te storten in beton zonder dat het indeukt. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met het instorten voor een optimaal systeem. We zetten de belangrijkste instort tips voor je op een rij.

Laat de lijm lang genoeg uitharden

De lijm moet voldoende tijd krijgen om uit te harden. Wanneer je het systeem te snel instort, is de lijmverbinding niet solide en ontstaat de kans op lekkage.

De droogtijden zijn afhankelijk van de diameters, spleetgrootte en omgevingstemperatuur. Wij geven hiervoor de volgende indicatie:

  •  15°C tot 40°C: Minimaal 30 minuten droogtijd
  •         5°C tot 15°C: Minimaal 1 uur droogtijd
  •         0°C tot 5°C: Minimaal 2 uur droogtijd

Tape de verbindingen betonwaterdicht (bij niet verlijmen)

Het DYKA AIR leidingsysteem kan ook door middel van een steekverbinding worden gemonteerd. In dit geval is het belangrijk om de verbinding betonwaterdicht te tapen en voldoende te fixeren tegen ongewenste demontage bij verlegging of een ruwe handeling. 

Voorkom opdrijving door voldoende verankering

Een ovale kanaal heeft na het storten een opwaartse kracht van ca. 30kg per strekkende meter. Wij adviseren daarom om na iedere verbinding en om de 1,20m te fixeren op de betonvloer. Je kunt dit doen met behulp van een montageband en schietnagels of vergelijkbaar materiaal.

 

Maak gebruik van onze instorthuls

Door tijdens het instorten gebruik te maken van onze instorthuls zorg je ervoor dat je, na instorten, gemakkelijk een eindstuk, bocht of onderuitloop kunt plaatsen. 

Ondersteun het kanalensysteem

Wanneer de kanalen tijdens het instorten niet op de vloer liggen, moet de leiding goed ondersteund worden. Je kunt hiervoor klossen of stukjes buis gebruiken. 

Voorkom temperaturen boven de 50°C

Wanneer je gebruikmaakt van externe warmtetoevoer om beton snel te verharden, adviseren we dat de temperatuur, tijdens verwarming, niet boven de 50°C komt Dit tast het PVC aan, en zorgt ervoor dat het materiaal zacht kan worden.