Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Duurzaamheid

We leven in een voortdurend veranderende wereld. DYKA Group biedt daarin oplossingen met toegevoegde waarde voor groeiende behoeften in verband met verstedelijking, de enorme energie-uitdaging, een toenemende schaarste en overvloed aan water, klimaatverandering en een steeds grotere vraag naar een comfortabelere, gezondere en veiligere lifestyle. We hebben ons duurzaamheidsprogramma gegroepeerd in drie belangrijke aandachtsgebieden, die verschillende SDG’s omvatten.

Duurzaamheidsdoelstellingen DYKA Group - Update 2024

Bekijk de video hieronder!

We hebben ambitieuze doelen gesteld op het gebied van duurzaamheid waar we graag een update over delen. Samen transporteren we natuurlijke bronnen van de ene plaats naar de andere op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier. Wij zijn Nature's Network

SDG's

Ons duurzaamheidsprogramma is afgestemd op de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, de zogeheten SDG’s. Deze zijn in 2015 door de Algemene Vergadering van de VN aangenomen en moeten in 2030 gerealiseerd zijn. Ze zijn gericht op het creëren van een betere en duurzame toekomst voor iedereen. Er zijn in totaal 17 ’SDG’s en na zorgvuldige analyse en overleg hebben wij in totaal negen  SDG’s geselecteerd die wij het meest direct kunnen beïnvloeden via onze activiteiten.

MVO managementsysteem

In onze MVO Beleidsverklaring [PDF, 1.97 MB] beschrijven we hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geïntegreerd in DYKA’s bedrijfsvoering en wat onze doelen hieromtrent zijn. Dit beleid wordt onderschreven door het MVO-4 managementsysteemcertificaat van de MVO-prestatieladder.

De MVO-prestatieladder is een managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is samengesteld op basis van internationale richtlijnen voor duurzaamheid, waaronder ISO 26000 (duurzaamheid), AA1000 (stakeholdermanagement) en GRI (indicatoren en rapportage).

Doordat onze MVO-prestaties elk jaar worden getoetst door externe auditors en een onafhankelijke commissie, maakt deze certificatienorm duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar en garandeert het een constante verbetering van onze resultaten. Bekijk hier ons MVO Managementsysteemcertificaat: MVO-4 Prestatieladder NL [PDF, 0.10 MB] of MVO-4 Prestatieladder EN [PDF, 0.15 MB].

Aanvullende informatie over ons MVO beleid kan je lezen in het duurzaamheidsverslag van ons moederbedrijf Tessenderlo Group.

Meer weten?

Heb je vragen over onze duurzaamheidsstrategie of wil je meer weten? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.