Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Lijmen, kitten en chemische producten

Bij DYKA vind je diverse professionele producten voor lijm- en kitwerkzaamheden. Wij voorzien je echter niet alleen van het juiste materiaal, maar geven ook graag een aantal belangrijke tips ter voorbereiding. Voorkom slecht gelijmde buisdelen en fittingen en eventuele lekkages.
Lees meer
Voor het maken van een perfecte PVC lijmverbinding heb je de juiste materialen nodig. Bekijk het brede productassortiment ‘lijmen en kitten’. Alle materialen in huis? Let er dan vooral op bij het verlijmen van drukbuizen, dat de buis steeds afsgeschuint wordt over minimaal 10% van de wanddikte onder een hoek van 10° tot 15°. Daarnaast is het belangrijk dat de buis haaks afgekort wordt.

Het belang van reinigen

DYKA reinigingsmiddel doet meer dan alleen schoonmaken en ontvetten. Het penetreert in het PVC waardoor het PVC opzwelt en de te verlijmen oppervlakten zacht (plastisch) worden. Vloeibare lijm penetreert beter in het PVC als de delen eerst worden voorbewerkt met reiniger. De lijm dringt daardoor in het oppervlak. Breng de reiniger aan met schone, niet pluizende doeken. Zo voorkom je verontreiniging in de verbinding.