Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Referentieprojecten

Het infiltreren van regenwater, nieuwbouwwoningen voorzien prefab DYKA AIR en het ontwikkelen van maatwerk Axedo inspectieputten: Wat we doen maken we graag visueel door middel van onze referentieprojecten. Je vindt hier een greep uit onze projecten. 

Alle referentieprojecten

Bio-circulair PVC voor Breman in Harderwijk

In Harderwijk werkt Breman aan de ontwikkeling van 38 energiezuinige woningen en 28 energiezuinige appartementen. In dit project zijn ze verantwoordelijk voor de W-installatie. Ze maken hiervoor gebruik van bio-circulair PVC. Dat betekent dat voor dit project geen fossiele ethyleen , maar ethyleen van bio-circulaire oorsprong is ingekocht. 

Lees meer

Prefab DYKA AIR voor project Wonderwoods

&G&S&, bouwcombinatie Wonderwoods en Terberg Totaal Installaties realiseren twee innovatieve, groene woontorens waar wonen en werken samenkomen. Wij dragen bij aan deze visie door het leveren van ons DYKA AIR ventilatiekanalensystemen, waarmee een gezonde en comfortabele leefomgeving voor de bewoners wordt bevorderd.

Lees meer

Maatwerk voor hotel NHOW Amsterdam RAI

In Amsterdam is het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux gebouwd van 91 meter met maar liefst 650 kamers. Wij waren vroegtijdig betrokken tijdens dit project met onze E&C afdeling en hebben Prefab just in time geleverd!

Lees meer

Prefab schachten en leidingsets voor Startblock

Om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor het woningtekort, realiseert Startblock doorlopend woningen waarmee op een kleine oppervlakte het optimale woongenot behaald kan worden. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van deze woningen door een schacht van ruim 8 meter voor riolering en ventilatie prefab aan te leveren, inclusief bijbehorende leidingsets.

Lees meer

Toegevoegde waarde van DYKA voor referentieproject Kop van het Dok

In Vlissingen op een mooie plek aan het water en in een fijne omgeving komen 3 nieuwe woontorens. Wij mochten hieraan bijdragen met zowel onze producten, DYKA AIR en PVC binnenriolering, als met onze Prefab service.

Lees meer

PE mantelbuizen van DYKA voor nieuw viaduct Schiphol

Voor het project Voltooiing Dubbele Rijbaanstelsel (VDR) van Schiphol was nu het extra Avioduct aan de beurt. Heijmans schakelde DYKA in voor de mantelbuizen van de bekabeling. 

Lees meer

Residence Goese Diep overtuigd van de voordelen van DYKA

Residence Goese Diep is een nieuwe wijk waar 4 gebouwen met 36 appartementen worden gerealiseerd. Door de positieve ervaring van de aannemer met onze producten zijn voor dit project vrijwel al onze installaties gebruikt.

Lees meer

Opvang & infiltratie: Roof - to - River megaproject Soenen - fase 2

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen – met hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen – een nieuwe fabriek van 113.000 vierkante meter. Een dergelijke oppervlakte vraagt om een doordachte analyse en aanpak met betrekking tot het regenwaterbeheer, dit voor zowel de opvang als de verwerking ervan.

Lees meer

936 studentenwoningen campus Diemen Zuid

In Diemen-Zuid zijn vijf leegstaande kantoorpanden om getoverd tot een compleet uitgeruste campus met o.a. 936 appartementen voor studenthuisvesting. Hiervoor zijn prefab-sets geleverd van ons DykaSono binnenrioleringsysteem.

Lees meer

Totaalservice voor het project De Mersjant

In Tilburg wordt het Koopmansterrein herontwikkeld met 64 nieuwbouwappartementen. Voor de binnenriolering en ventilatie heeft de Installatiebedrijf Snoeks B.V. gekozen voor DYKA.

Lees meer

PP Solydo voor herinrichting Elizabethlaan te Knokke-Heist

Om het groene karakter te verhogen, werd beslist om de Elizabethlaan te Knokke te vernieuwen. Meteen werd ook de riolering onder handen genomen. Aannemer Willemen Infra installeerde zo’n 1.000 meter DYKA PP Solydo.

Lees meer

Ruim 127.00m2 droge daken dankzij Vacurain Flex in Boekarest

CTP heeft met Ness Project Europe en Xandranet een nieuw logistiek centrum geplaatst in Boekarest. Dit gebouw heeft een dakoppervlakte van 127.694 m². Wij verzorgden een betrouwbaar regenwaterafvoersysteem. 

Lees meer

Studentenhuisvestiging 'Op Dreef'

In Utrecht is een studentencomplex met 639 studentenwoningen ontwikkeld. Voor de installatie van de binnenriolering is gekozen voor PP en DykaSono binnenriolering, uitgevoerd in prefab.

Lees meer

DYKA Prefit voor nieuwe wijk Europakwartier in Almere

In Almere is de nieuwe woonwijk Europakwartier in aanbouw. Voor de aanleg van het hoofdriool is hier gebruikgemaakt van DYKA Prefit. Dit maakt het mogelijk om efficiënter om te gaan met de aanlegprocessen.

Lees meer

Duurzaam regenwaterbeheer met regenwaterinfiltratie in Hoogeloon

Gemeente Bladel heeft de klimaatadaptie hoog op de agenda staan. Daarom wordt er  hard gewerkt aan het afkoppelen van het regenwater. Wij leveren voor dit project onze Ultra-3 Recyline IT-buizen.

Lees meer

Vacurain flex voor Eduards Trailer Factory

In Lommel werd begin 2021 de nieuwe fabriek van Eduards Trailer Factory gebouwd met een oppervlakte van 21.800 m². DYKA werd aangeschreven in een vroeg stadium voor alles wat betreft afvoer van regenwater en vuilwater.

Lees meer

DYKA Grip Gierlebaan

Op de Gierlebaan tussen gemeente Lille en Gierle saneerde aannemer Dierckx NV uit Balen een waterleiding van 3,6 km. DYKAGrip bleek een uitstekende trekvaste koppeling voor dit specifieke proces, samen de PVC bochten.

Lees meer

Roof to river totaaloplossing voor megaproject Soenen golfkarton te Lanklaar

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen een nieuwe fabriek van 113.000m2. Wij stelden onze technische knowhow en producten ter beschikking voor het regenwaterbeheer.

Lees meer

Diepte-infiltratie Steenwijkerland

Een retentie vijver waar hemelwater uit de achterliggende wijk via riolering op afstroomt, bleek geen goede afvoer te hebben om overtollig water naar diepere grondlagen af te voeren. Daarom vroeg de gemeente ons voor oplossingen

Lees meer

DYKA AIR en DUCO ventilatiebox voor de nieuwe wijk Parkzicht Waddinxveen

DYKA AIR is ingezet bij de nieuwe wijk Parkzicht 1 in Waddinxveen ontwikkeld door AM Wonen. Zij ontwikkelen duurzame, betaalbare nieuwbouwwoningen met de nieuwste installaties rondom verwarmen en opwekken van elektriciteit.

Lees meer

Project energietransitie: HKZ Maasvlakte

Op zee ligt het Windpark Hollandse Kust Zuid, waar duurzame windenergie gewonnen wordt. Wij maakten een kabelverbinding van het windpark naar stations op land. Een mooie uitdaging waar we je graag meer over vertellen.

Lees meer

DYKA AIR Prefab voor Pharos Residence

Bij project Pharos Residence in Zeeuws-Vlaanderen waar 3 appartement complexen met een totaal van 159 appartementen worden ontwikkeld, wordt ons DYKA AIR systeem ingezet om te zorgen voor een optimaal binnenklimaat. 

Lees meer

PE leidingen voor WKO Wageningen University & Research

Om duurzaam om te gaan met energie heeft Heijmans in opdracht van Wageningen University & Research een nieuwe warmte- en koudopslag (WKO) aangelegd om uiteindelijk CO2-uitstoot te beperken en het aardgasverbruik te reduceren.

Lees meer

Samenwerking met Heesakkers Installatietechniek: DYKA de perfecte partner

De juiste leverancier vinden die aan jouw wensen voldoet is belangrijk. Heesakkers heeft deze keuze lang geleden gemaakt en is nog steeds uitermate tevreden over de samenwerking met ons. 

Lees meer

1,5 KM DYKA AIR buizen voor de Koninklijke Landmacht

Goede ventilatie is overal belangrijk, dit bewijst Defensie. Eind oktober 2020 heeft de Koninklijke Landmacht gekozen voor ons DYKA AIR systeem als ventilatiesysteem in hun tijdelijke containerchalets in Afghanistan. 

Lees meer

Aannemer Jorritsma bouw kiest voor DYKA AIR

Aannemer Jorritsma Bouw heeft aan de rand van de historische binnenstad van Bolsward, 39 appartementen gerealiseerd. In deze appartementen is ons DYKA AIR ventilatiekanalensysteem toegepast voor een goed binnenklimaat.

Lees meer

Zuidberg investeert in constructieve toekomst

Na de overname van Staalservice Lelystad verhuisde Zuidberg Staalservice BV naar een nieuwe productielocatie. Voor de hemelwaterafvoer van het ruim 11.000 m2 dakoppervlak is gekozen voor Vacurain. 

Lees meer

Duurzame renovatie van 3 studentenflats in Groningen

Drie studentenflats in Groningen worden getransformeerd tot duurzame en energiezuinige flats. Voor de binnenriolering is de keuze gevallen op ons stille DykaSono systeem.

Lees meer

Wooncomfort voor bewoners Next Building Amstelveen

De bewoners van ‘Next Building’ in Amstelveen zullen gelukkig geen last hebben van een doorspoelend toilet van een bovenbuurman. Installateur Real Technic paste daar namelijk ons geluiddempende PVC-systeem DykaSono toe.

Lees meer

Duurzame en snelle Prefab oplossing vernieuwing Amstelveenlijn

De veelgebruikte Amstelveenlijn was dringend aan vernieuwing toe. Tijdens dit project waren wij vroegtijdig betrokken met onze E&C afdeling en werden onze Prefab leidingen ingezet vanwege tijdsdruk en grootte van het project. 

Lees meer

Kant en klare badkamer in 16 uur met MyCuby

Modulaire woningbouw gebeurd steeds vaker in de bouwsector. MyCUBY is gespecialiseerd in het maken van complete badkamers en toiletruimtes. In hun productiehal wordt een kan-en-klare badkamer al in 16 uur geproduceerd.

Lees meer

Floating Solar

Floating Solar is een expert en leverancier die drijvende zonne-eilanden leveren.  Gezamenlijk hebben we besloten PE buizen in te zetten om de drijflichamen van het zonne-eiland te realiseren. 

Lees meer

Hemelwaterafvoer nieuwe bedrijfshal Van der Sluis Constructie

Door een uitbreiding van Van der Sluis Technische Bedrijven, wordt er een nieuwe bedrijfshal gebouwd met een oppervlak van 7200 m², waar een snelle hemelwaterafvoer noodzakelijk is. De oplossing: onze Vacurain Fix!

Lees meer

Een optimale infiltratievoorziening voor zwembad Plopsaqua

Eind 2020 werden de deuren van het nieuwe waterpretpark Plopsaqua geopend. Voor de optimalisatie van het hemelwatersysteem (inclusief infiltratie) en het vuilwatersysteem hebben wij ondersteuning geboden.

Lees meer

Bouwrijp maken De Klamp fase 2 met Prefit te Leeuwarden

Om fase 2 van het volledige nieuwe buurtschap de Klamp in Leeuwarden bouwrijp te maken, is er gebruik gemaakt van onze DYKA Prefit service voor de aanleg van de riolering. Wat een behoorlijke tijdwinst heeft opgeleverd.

Lees meer

Axedo 800 inspectieputten voor de Loveldlaan in Aalter België

In de Loveldlaan in Aalter, waren wegen- en rioleringswerken nodig in opdracht van het lokaal bestuur Aalter. Onze Axedo 800 inspectieputten zijn bij dit project ingezet door een ruimtegebruik voor de installatie.

Lees meer

5.000 infiltratiekratten bij uitbreiding van Vostermans Companies

Voor uitbreiding van Vostermans Companies BV uit Venlo, hebben wij 5.000 infiltratiekratten geleverd. De nieuwe fabriekshallen hebben een oppervlakte van 10.000m2, de kratten zorgen voor een optimale opslag.

Lees meer

EDCO Deurne

In Deurne bouwt EDCO een nieuw distributiecentrum om de ruim 20.000 verschillende producten van het internationaal opererende bedrijf te verzamelen en te distribueren. Voor hemelwaterafvoer wordt ons Vacurain-systeem ingezet.

Lees meer

Van Kessel / Volkerwessels Infra kiest voor lichtgewicht DykaMax

De gemeente Gorinchem is volop bezig met de aanpassing van de Spijksesteeg, die moet zorgen voor een betere en veiligere doorstroming. Hiervoor leveren wij kunststof leidingsystemen en lichtgewicht DykaMax inspectieputten.

Lees meer

Prefab mantelbuizen voor De Groene Boog

Als onderdeel van de nieuwe A16 Rotterdam wordt de Rottermerentunnel gebouwd. Voor de tunnel zijn prefab mantelbuizen nodig voor de elektrakabels die meegestort worden in het beton. 

Lees meer

Prefab versnelt de bouw van 30 nieuwe appartementen in de blaricummermeent

Voor cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) van de zorginstelling Sherpa worden 30 nieuwbouw appartementen ontwikkeld. De appartementen worden in bouwteam met aannemer van Wijnen gerealiseerd.

Lees meer

Homerun met DYKA Prefab voor woonwijk

De medewerkers van aannemer J. den Breejen legden voor de bouwvak per dag een dubbel riool over afstanden van 40 tot 60m. Na de bouwvak legde diezelfde ploeg in hetzelfde project per dag 85 tot 95m door onze prefab service.

Lees meer

Prefab HDPE voor warmtepompen van appartementencomplex extravert in Almere

In Almere Buiten wordt een nieuw appartementencomplex Extravert ontwikkeld. Het complex bestaat zowel uit laagbouw van 4 verdiepingen als uit hoogbouw van 10 verdiepingen en biedt plaats voor 73 appartementen.

Lees meer

V-Flow oplossing leidt tot efficiënt waterbeheer in Maastricht

Voor het aanpassen van de riolering in de Schaapbroekweg, moest een oplossing gezocht worden voor het infiltreren van het hemelwater. Onze Duborain V-flow was voor dit project het meest geschikt voor hemelwaterinfiltratie.

Lees meer

Vacurain systeem voor bol.com

Voor het nieuwe fulfilment center van bol.com, wordt ons Vacurain Flex UV-systeem ingezet om het regenwater van het dak efficiënt op te vangen en af te voeren, zodat dit regenwater hergebruikt kan worden in het gebouw zelf.

Lees meer

Mantelbuizen voor verbreding A27 Houten-hooipolder

De oplossing voor de verbreding van de A27 waar BAM een 50 Kv-kabel moest verlegging vanwege de ligging, was een ondergrondse boring! Daarom mochten wij voor dit project 17.000M PE buizen leveren in diverse diameters.

Lees meer

Nieuwe systeemoplossing tegen verdroging

Bij gemeente Edam-Volendam staat de klimaatadaptatie hoog op de agenda. Daarnaast is de gemeente beheerder van het grondwater in het openbare gebied. Ons IT/DT-stelsel biedt een passende oplossing. 

Lees meer

NOM-project in woonwijk Quatrebras

Eind 2020 gaf vastgoedontwikkelaar AM het startsein voor de realisatie van een groot NOM project in de toekomstbestendige woonwijk Park Quartrebras, waar het einddoel is om 550 energieneutrale woningen te realiseren.

Lees meer

Mantelbuizen voor de fundering van de windturbine

Om gebruik te kunnen maken van duurzame energie is een goed vervoer van de windenergie erg belangrijk. Onze mantelbuizen zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor elektrakabels in de fundering van de windturbine.

Lees meer

Maatwerk Axedo 800 putten voor Veersepoort in Middelburg

Op de groene locatie, Veersepoort 5, worden 75 eengezinswoningen en 33 appartementen ontwikkeld. Bij de aanleg van de buitenriolering heeft Sinkegroep Infra BV gebruik gemaakt van onze Axedo 800 inspectieputten.

Lees meer
Meer nieuws