Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab DYKA AIR voor project Wonderwoods

Op een steenworp afstand van Hoog Catharijne in het Beurskwartier in Utrecht, werken G&S& , bouwcombinatie Wonderwoods (Boele en van Eesteren-Kondor Wessels Amsterdam), en Terberg Totaal Installaties aan de bouw van twee woontorens onder de naam Wonderwoods. In de woontorens vind je straks een parkeergarage, 11 verdiepingen kantoor, winkelunits, een toekomstig digitaal museum, een restaurant en 419 appartementen.  
Met het vernieuwende ontwerp van Italiaanse architect Stefano Boeri, belichaamt Wonderwoods de visie van een moderne en duurzame stad, waar groen en architectuur hand in hand gaan om een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving te creëren.  


Terberg Totaal Installaties is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties in dit project. Één van deze installaties is het ventilatiesysteem. Ze zorgen ervoor dat het gebouw voorzien is van hoogwaardige en efficiënte ventilatie, wat bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leefomgeving voor de bewoners en gebruikers. Hiervoor maakt Terberg gebruik van het DYKA AIR ventilatiekanalensysteem.  
Benieuwd naar het project? Wouter Lenssinck (Senior Projectleider Terberg), Jan van der Horst (BIM Specialist DYKA Benelux) en Frans Papa (Rayonmanager DYKA) vertellen er meer over in deze video. 

Ontwerp en advies

We leveren niet alleen onze DYKA AIR ventilatiekanalensysteem, maar zijn ook vanaf 2019 al actief betrokken bij het project. Onze Engineering & Consultancy afdeling is in de ontwerpfase ingestapt om te kijken naar de toepasbaarheid van DYKA AIR. Daarbij hebben we Terberg voorzien van technisch advies en een training en opleiding voor de ontwerper, om zo tot een optimaal ontwerp te komen.

 

“We hebben voor DYKA AIR gekozen omdat enerzijds DYKA ons in de engineering al heeft ondersteund met technisch advies om tot een optimaal ontwerp te komen. Daarnaast is het volledig geïntegreerd in BIM. En dat heeft weer als voordeel dat we de oplossing hier geprefabriceerd kunnen toepassen. Dat scheelt ons ontzettend veel tijd, arbeid en faalkosten op het project”, aldus Wouter Lenssinck.

“Het toepassen van prefab DYKA AIR scheelt ons ontzettend veel tijd, arbeid en faalkosten binnen het project.” – Wouter Lenssinck, Senior Projectleider Terberg 
 

Een duurzame oplossing

Het groene aspect van het project is één van de meest opvallende kenmerken. De torens zullen ruimte bieden aan 360 bomen en 9.000 planten, wat een positieve bijdrage levert aan de luchtkwaliteit en de biodiversiteit. Het DYKA AIR systeem zorgt vervolgens voor de toevoer van frisse lucht in de woning en de afvoer van lucht uit de woning, wat een belangrijk onderdeel is voor het realiseren van een gezond binnenklimaat.  
 
Daarnaast wordt er bij Wonderwoods veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van innovatieve technologieën en materialen om energie-efficiëntie te maximaliseren en waterverbruik te verminderen. De hulpstukken van DYKA AIR hebben ronde, aerodynamische richtingsveranderingen voor het beter geleiden van de lucht. Dat betekent dat er bij DYKA AIR minder energie nodig is om dezelfde hoeveelheid lucht door het systeem te transporteren. Kortom: de vloeiende ovale vorm van DYKA AIR zorgt voor een efficiënt ventilatiesysteem met minder drukverlies, minder geluid én minder energieverlies. Door het ventilatiekanalensysteem ook nog eens prefab aan te leveren, wordt ook het afval op locatie geminimaliseerd.

Terberg Totaal Installaties is een modern en technisch familiebedrijf. Samen werken ze in IJsselstein iedere dag hard aan oplossingen voor installatievraagstukken van betrokken partner, met oog voor duurzaam en verantwoord ondernemen. Lees meer...

Meer weten over onze oplossingen op het gebied van DYKA AIR of Prefab?

Neem contact met ons op