Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Maatwerk voor hotel NHOW Amsterdam RAI

Wie de afgelopen tijd op de A10 langs de RAI reed, zag stukje bij beetje het nieuwe nhow hotel Amsterdam RAI ontstaan. De contouren zijn inmiddels goed zichtbaar en tonen het bijzondere ontwerp. Het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux valt erg op en met zijn 91 meter kun je er ook niet omheen. Het hotel met 650 kamers bestaat uit drie ‘taartpunten’ zoals ze liefkozend worden genoemd. Met dit ontwerp kunt u zich voorstellen dat er een flinke uitdaging ligt op installatiegebied. Marco Diederen, eigenaar van Tecco Installaties en accountmanager Tommie Hendrix van DYKA vertellen je graag meer over dit uitdagende project.

“Dit project is er eentje die we niet vaak meemaken, niet alleen qua omvang, maar ook gezien het ontwerp van het gebouw. Wij verzorgen met Tecco Installaties alle w-installaties voor het hotel. Omdat het ontwerp met de driehoeken uitzonderlijk is hebben we in het voortraject al samengewerkt met de Engineering afdeling van DYKA. Zodat de ontwerpen correct zijn om vlot van start te kunnen gaan. Zo moesten we bijvoorbeeld zorgen voor de juiste ontluchting van de leidingen in de uithoeken van het hotel waar geen standleiding is.”

Korte lijnen voor een prettige samenwerking

Accountmanager Tommie Hendrix is nauw betrokken bij het project. “Al in een vroeg stadium zijn we nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling. Samen met onze BIM-specialist hebben we een sessie met Tecco gehad om advies te geven en materiaalkeuzes te maken. Belangrijk voor Tecco was dat de PP binnenriolering voor de hotelkamers prefab aangeleverd zou worden. Door de goede communicatie tussen de werkvoorbereiding van Tecco en onze prefab afdeling hebben we een mooi resultaat hierin behaald.

Ik vind het mooi om te zien dat iedereen binnen DYKA betrokken is geweest, van de engineer afdeling tot logistiek. Iedereen beseft dat het om een uniek project ging en heeft zijn steentje bijgedragen.”

Prefab: just in time

Bij dit project is er veel gebruik gemaakt van prefab. Marco vertelt verder: “Omdat er weinig opslagplaats ter plekke is, hebben we veel prefab in delen laten bezorgen op de bouwplaats zodat we de hotelkamers steeds in fases konden bouwen: just in time. Voor de riolering hebben we gekozen voor DYKA Sono gezien de geluidseisen die werden gesteld. Uiteraard is het comfort van de gasten straks erg belangrijk, je wilt geen last hebben van iemand die in de kamer boven je het toilet doortrekt. Daarnaast werken we met PP en PVC-leidingsystemen. We zijn inmiddels klaar met de hotelkamers en gaan verder met de tussenlagen. Begin 2020 zal het hele project klaar zijn, we zullen er dan met veel trots naar terugkijken dat we hier aan hebben meegewerkt.”

Lees meer over Tecco Installaties op: http://www.teccogroup.nl/tecco-installaties 

Lees meer over het nhow hotel Amsterdam RAI op: https://www.buildingnhow.amsterdam/ 

Bron: http://www.installatietotaal.nl