Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Hemelwaterafvoer nieuwe bedrijfshal Van der Sluis Constructie

Van der Sluis Technische Bedrijven bouwt voor uitbreiding van het bedrijfsonderdeel Constructie een nieuwe bedrijfshal in Kampen: Porta Futurum ‘Poort van de Toekomst’. In dit moderne pand komen de nieuwste machines voor het maken van allerlei staalconstructies. De hallen hebben een flink oppervlak van 7200 m². Een snelle hemelwaterafvoer is dan uiteraard noodzakelijk maar er werden ook hoge eisen gesteld aan de esthetische kant van het pand. Samen met DYKA is Van der Sluis Technische Bedrijven gekomen tot een efficiënte én mooie oplossing: Vacurain Fix.

Nieuw systeem

Projectleider Johan Fijn van Van der Sluis Technische Bedrijven vertelt enthousiast over het project: “We hadden al vaker gewerkt met Vacurain Flex, het andere hemelwaterafvoersysteem van DYKA, maar nog niet eerder met Vacurain Fix. We hebben veel aandacht besteed aan de beugeling. Dat wilden we strak hebben zitten zodat we de buizen er goed in konden plaatsen. We hebben bijna alles met de elektrolas kunnen doen, dat werkt het makkelijkst. Zeker als je zoals voor dit project bijna 2.000 meter buis te verwerken hebt. Het komt heel precies, maar als je de beugeling goed hebt, kun je daarna eenvoudig de buizen en hulpstukken bevestigen. Het is even wennen met een nieuw systeem, maar de monteurs hebben prettig kunnen werken.”

Strakke uitstraling voor het pand

Naast de technische eisen waren er ook vanuit esthetisch oogpunt de nodige eisen, het pand heeft een strakke uitstraling en dat mocht niet verstoord worden door installaties. Accountmanager Jan Westerhuis legt uit hoe dat is opgelost: “Bij hemelwaterafvoersystemen zie je nog wel eens aan de buitenkant, door de dakopstand van het pand langwerpige uitsparingen die in geval van extreem weer als noodoverlaat werken en het overtollige water afvoeren. We noemen ze ook wel eens de ‘brievenbussen’. De architect van dit pand wilde dat absoluut niet hebben, dus hebben we dit binnen het pand opgelost. Het Vacurain Fix systeem kent namelijk ook een ‘noodsysteem’. Dit wordt ook inpandig gemonteerd zodat geen uitsparingen in de dakrand nodig zijn en het pand een mooi geheel blijft.”

Meer weten over dit project?

Bekijk hier de website