Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Studentenhuisvestiging 'Op Dreef'

Omdat er veel vraag is naar studentenwoningen in Utrecht ontwikkelen en realiseren Van Wijnen en IC Netherlands een nieuw studentencomplex ‘Op Dreef’.  Op Dreef bestaat uit 639 studentenwoningen en het gebouw is voorzien van de laatste duurzame ontwikkelingen zoals groene binnen- en buitenruimten die uitnodigen tot een gezonde actieve en sociale leefstijl van de toekomstige bewoners.

Stilte is een zegen

Voor de installatie van de binnenriolering werd accountmanager Hans Veldhuis van DYKA gecontacteerd door Ronald Ruisch van Linthorst Techniek. Samen werd gekozen voor de PP en DykaSono geluiddempende PVC binnenriolering, uitgevoerd in prefab. Een stille riolering is een zegen voor elke gebruiker. Daarnaast is DykaSono eenvoudig te installeren en dit bespaart tijd en mensen op de bouwplaats. Daarom was dit de perfecte binnenriolering oplossing voor dit studentencomplex.

 

"Wij als DYKA zijn trots dat onze innovatieve producten worden ingezet in dit toonaangevende nieuwsproject in de universiteitsstad Utrecht."

Hans Veldhuis

Kortere bouwtijd met prefab

Er gaat heel wat vooraf om tot zo’n eindresultaat te komen. In de ontwerp fase is samen met de afdeling Engineering en Consultancy van DYKA gekeken naar de meest efficiënte manier van montage van de duurzame PVC en PP producten. Dit met het doel het verkrijgen van betrouwbaar rioleringssysteem.

Van Revit tot voorgemonteerde sets

In het begin zijn er Revit tekeningen gemaakt en is door E&C gekeken hoe deze geoptimaliseerd konden worden, bijvoorbeeld de wijze van beugeling. Daarna is men overgegaan tot productie van de leidingen. Daarna werd op de Prefab-afdeling in de fabriek van DYKA de tekening uitgewerkt en de verbindingen in verschillende prefab sets gemonteerd. Dit zorgt voor een betrouwbaar en lekvrij systeem. Ook worden de faalkosten en het bouwafval gereduceerd. Prefab zorgt voor minder werk op de bouwplaats, aangezien er geen meet-, zaag- en aanschuinwerk meer is. Het meeste lijm- en laswerk is al voor u gedaan.

Geen ruimte voor voorraad op de bouwplaats? Geen probleem met prefab

Door de complexiteit van logistiek en te weinig ruimte op de bouwplaats was de keuze voor de prefab dienst van DYKA vanzelfsprekend. De prefab materialen werden direct op de bouwplaats bezorgd, zodat er minder voorraadbeheer nodig is. Daarnaast hoeft er minder rekening gehouden te worden met de weersomstandigheden, aangezien bouwen met prefab minder weersgevoelig is. De prefab elementen zijn gemakkelijk en snel op de bouwplaats te monteren. Dit resulteerde in een kortere bouwtijd en optimalisatie van de integrale kostprijs.

Voordelen prefab

  • Prefab stille PVC binnenriolering
  • Geschikt bij lage temperaturen
  • Snelle installatie

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennisgedreven installateur zijn ze continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen om de toegevoegde waarde te waarborgen. Meer weten over Linthorst Techniek? Lees dan hier verder.