Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Duurzame renovatie van 3 studentenflats in Groningen

Drie studentenflats in Groningen krijgen een flinke transformatie. De suffe flats Duindoornflat, Esdoornflat en Kornoeljeflat, nu met de nieuwe namen Dragant, Acero en Cornus worden duurzamer, energiezuiniger, gedurfder en mooier. De flats worden weer compleet toekomstbestendig. Zo zorgt de aannemer Van Wijnen dat representatieve en duurzame complexen geleverd worden, die in ieder geval 50 jaar mee kunnen. Daarnaast worden de flats aardbevingsbestendig, goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet en dus gasloos.

Volledige transformatie van de suffe studentenflats

De buitengevel wordt volledig vernieuwd. De gevels worden naar voren geplaatst waardoor de kamers groter worden. Daarnaast krijgen de kamers ook een volledige make-over zodat ze voldoen aan de maatstaven van tegenwoordig. Zo krijgt elke kamer bijvoorbeeld een eigen badkamer inclusief toilet. Het leidingwerk voor de badkamers wordt door DYKA geleverd in Groningen. Aansluitend hierop wordt een prefab badkamer geplaatst.

Duurzame en stille binnenriolering met DykaSono

Voor de binnenriolering is de keuze gevallen op een innovatief product: DykaSono. Installateur Montec BV Groningen nam hiervoor contact op met accountmanager Jan Westerhuis van DYKA. Aangezien elke kamer hun eigen badkamer en toilet heeft, is het belangrijk om geluidsoverlast van doorspoelende wc’s te voorkomen. Dankzij de geluidsdempende eigenschappen van DykaSono is dit probleem direct opgelost. De geluidsarme binnenriolering DykaSono bevordert niet alleen het wooncomfort, deze oplossing biedt ook een antwoord op wettelijke regels en bouwnormen en is duurzaam.

"Dit resulteerde in een duurzame binnenriolering oplossing voor de duurzame studentenflats."

Jan Westerhuis, accountmanager van DYKA

Advies over installatie en bebeugeling

De Engineering en Consultancy dienst van DYKA heeft ook meegewerkt aan dit project. Zo heeft de E&C dienst de berekening van de standleidingen op zich genomen. Ook heeft DYKA advies gegeven over de hulpstukken, montage, beugeling en installatie. Specialisten van DYKA zijn op de bouwplaats geweest om uitleg te geven aan de monteurs over de bebeugeling en de montage. Zo kunnen monteurs de materialen optimaal installeren. Na de installatie krijgen de gemonteerde DykaSono leidingen een laatste check, om problemen achteraf te voorkomen. Dit resulteert in een perfecte duurzame binnenriolering oplossing voor de duurzame studentenflats.

Installatiebedrijf Montec BV

Montec BV is dé totaalinstallateru van de regio Groningen. Als erkend installateur zorgen zij ervoor dat uw elektra-, verwarming, gas- en waterinstallaties geheel conform de laatste eisen worden aangelegd. Met het oog op de toekomst houden zij zich uiteraard ook bezig met duurzame installatietechnieken, zoals het installeren van zonnepanelen en waterpompen. Wilt u meer weten over Montec BV? Lees dan hier verder.