Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Mantelbuizen voor de fundering van de windturbine

Europa streeft ernaar om steeds meer energie uit duurzame energiebronnen te halen. Windenergie van windturbines op land is er daar één van. Daarom worden ieder jaar nieuwe windturbines gebouwd. Om gebruik te kunnen maken van deze duurzame energie is een goed vervoer van de windenergie erg belangrijk. DYKA kan niet alleen een rol spelen in het elektriciteitsnet zelf, maar ook in de fundering van de windturbine. Mantelbuizen van DYKA zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor elektrakabels in de fundering van de windturbine. Hierdoor kan DYKA ook een rol spelen bij de bouw van nieuwe Windturbines op land.

PVC of PE

Mantelbuizen voor de fundering van de windturbine kunnen worden gemaakt in PVC of PE. PE heeft als materiaal een voordeel ten opzichte van PVC, namelijk dat het een stuk flexibeler/buigzamer is dan PVC. Aan de andere kant kost het verbinden van PE buizen wel wat meer tijd. Dit gebeurt door middel van elektrolas verbindingen. Bij PVC is verlijmen mogelijk. Per project wordt gekeken welk materiaal het beste past voor dat specifieke project.

Ontwerpproces: op maat gemaakt

Mantelbuizen kunnen niet kant en klaar in onze webshop besteld worden. Hier gaat een ontwerpproces aan vooraf. Onze Engineering & Consultancy afdeling kijkt voor elk specifiek windturbine project welke specificaties opgegeven zijn en de aantallen mantelbuizen die er nodig zijn. In dit plan wordt goed gekeken naar de volgende specificaties:

  • benodigde lengte
  • diameter van de buis
  • hoeveel graden de bochten moeten zijn
  • eventuele verbindingsstukken
  • de richting waarin de buizen moeten lopen

Vaak worden de buizen aangelegd naar een landstation of naar een andere windturbine. Vandaar dat de kabels twee verschillende kanten op kunnen gaan. Dit wordt uitgewerkt in een zo optimaal mogelijk compleet ontwerp en besproken met de klant.

Prefab levering

Doordat DYKA nauw betrokken is bij het ontwerpproces van mantelbuizen in de fundering van een windturbine kunnen we de mantelbuizen prefab aanleveren. Soms zijn verbindingsstukken niet eens nodig en kunnen ze in één stuk aangeleverd worden. We leveren de mantelbuizen just in time, prefab aan op de bouwplaats, waardoor tijd bespaard wordt op de bouwplaats.