Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Wooncomfort voor bewoners Next Building Amstelveen

Niets is zo hinderlijk als het geluid van een doorspoelend toilet van een bovenbuurman. Daar krijgen de nieuwe bewoners van ‘Next Building’ in Amstelveen gelukkig geen last van. Installateur Real Technic paste daar DykaSono toe, een geluiddempend PVC-systeem. Eigenaar van Real Technic Ali Erik vertelt graag meer over zijn ervaringen met de producten.

De vraag naar starterswoningen is groot in Amstelveen. In het voormalige pand van de Kamer van Koophandel worden 147 studio’s en appartementen gebouwd, speciaal voor deze doelgroep. Real Technic verzorgde het installatiewerk. Ali Erik: “In samenwerking met Klein Poelhuis Installatietechniek en DYKA zijn we aan de slag gegaan met het tekenwerk voor de woningen. De prefab-tekeningen zijn door DYKA gemaakt. De keuze voor DykaSono was snel gemaakt, naast de geluiddempende eigenschap dat ideaal is bij hoogbouw, is het materiaal al geïsoleerd. Dat scheelt weer werk voor ons ter plaatse.”

Deadlines halen

“Voor veel installateurs gelden harde deadlines, we moeten snel kunnen opleveren. Daarom hebben wij gekozen voor prefab. Dit biedt voor onze installateurs vele voordelen. Zij kunnen direct op de bouwplaats aan de slag met de juiste spullen, je hoeft niet eerst nog alles bij elkaar te zoeken. En je hebt weinig losliggend materiaal, je kunt schoon werken. Daarnaast hebben we minder kans op fouten, alles wordt volgens tekening kant-en-klaar geleverd om zo op de juiste plek te installeren. Hierdoor kunnen wij met minder mensen hetzelfde kwalitatieve resultaat opleveren, we halen op die manier het maximale voordeel uit prefab.”

Vakwerk

“Ik vind het leveren van kwalitatief goed werk enorm belangrijk. Ik werk met vakmensen en alleen de beste materialen. Tijdens dit project kreeg ik zelfs regelmatig trotse foto’s van collega’s om te laten zien wat zij die dag hadden geïnstalleerd. Dat vond ik erg mooi om te zien, ze zijn erg betrokken bij dit project. Wij hadden al eerder met prefab gewerkt met PVC en PE, maar nog niet eerder met DykaSono, we hebben er nu goede ervaringen mee.”

Over Real Technic

Het jonge installatiebedrijf Real Technic is gestart in 2015 en is uitgegroeid naar een organisatie met nu vijf medewerkers in dienst en een flexibele schil daaromheen voor grotere klussen.