Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Opvang & infiltratie: Roof - to - River megaproject Soenen - fase 2

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen – met hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen – een nieuwe fabriek van 113.000 vierkante meter. Een dergelijke oppervlakte vraagt om een doordachte analyse en aanpak met betrekking tot het regenwaterbeheer, dit voor zowel de opvang als de verwerking ervan. Lees hieronder meer over hoe we de uitdaging voor afwatering en infiltratie van 113.000m2 dakoppervlak aangingen.

“In de eerste fase heeft onze Engineering & Consultancy afdeling het hele rioleringsplan geanalyseerd, gecorrigeerd en breder getrokken”, vertelt Bram Vreys. Zo kwam niet enkel de infiltratie maar ook het gehele regenwaterbeheer, met bijvoorbeeld de opvang op het dak, aan bod. Wij zorgen ervoor dat alle stappen van het regenwaterbeheer optimaal op elkaar zijn afgestemd. Benieuwd hoe we dit aangepakt hebben? Bekijk de video!

Vacurain Flex als ideale oplossing voor opvang en afvoer

Voor de opvang en efficiënte afvoer van regenwater op het dak is gekozen voor Vacurain Flex. Een UV-systeem zorgt voor een volle, luchtvrije standleiding met een vacuüm aanzuigeffect. Als er veel regen valt en er een minimale hoeveelheid water op het dak staat, wordt het regenwater direct van het dak weggezogen.

“Dakoppervlaktes van deze omgang moeten in korte tijd duizenden liters regenwater verwerken. Een onderdruksysteem zoals Vacurain Flex is hiervoor zonder twijfel de beste oplossing”, zegt Bram. Al het regenwater moet weggeleid worden, maar tegelijkertijd wil men ook zoveel mogelijk regenwater hergebruiken in het productieproces. Alle dakoppervlaktes zijn daarom met één centraalpunt verbonden om het water op te slaan en te transporteren naar de buffer & infiltratieleidingen. Naast het gebouw wordt het regenwater opgevangen en maximaal hergebruikt. Het deel dat niet hergebruikt kan worden, wordt gestort via een grote infiltratie ringleiding van 1.8 km rond het gebouw die het water infiltreert in de bodem.

“De afvoercapaciteit van zo’n systeem is enorm, de leidingdiameters zijn relatief klein en het aantal leidingen onder de vloerplaat is beperkt, net zoals het aantal standleidingen. Dit geeft de ontwerper veel vrijheid en het zorgt binnen het gebouw een esthetische aanblik. Minder obstakels in het gebouw betekent ook meer opslagruimte en minder risico op beschadigingen door bijvoorbeeld heftrucks. Daarnaast zijn afvoersystemen in industriële gebouwen vaak eenvoudig en rechtlijnig, dat maakt dat PVC zeer geschikt is als installatiemateriaal: sterk, betrouwbaar en bijzonder snel te verbinden. De tijdwinst in installatie is aanzienlijk en voor installateurs en aannemers vaak doorslaggevend.” We hebben meerdere Prefab constructies voorzien om deze installatie zo makkelijk mogelijk te maken.

Grobelco

Grobelco is een bedrijf dat gespecialiseerd is in aanleg van parkings en het aanmaken van verkavelingen zowel voor openbare als voor privéprojecten. Hiernaast is onze specialiteit het vernieuwen van bestrating voor verscheidene openbare besturen. Wilt u meer weten over Grobelco? Lees dan hier verder.

Grobelco

Vulsteke is een aannemer voor slimme bedrijfsgebouwen. Ze zorgen voor efficiënte industriebouw dankzij een precieze voorbereiding en een complete aanpak. Altijd in overleg. Altijd volgens de afgesproken planning. Wilt u meer weten over Vulsteke? Lees dan hier verder.