Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

936 studentenwoningen campus Diemen Zuid

In Diemen-Zuid is afgelopen jaar hard gewerkt aan de ombouw van vijf leegstaande kantoorpanden naar een compleet uitgeruste campus met o.a. 936 appartementen voor studentenhuisvesting. In dit project van Van Wijnen Midden B.V. zijn ook een supermarkt, sportschool, coffeeshop, grand café, restaurant, wasserette, fietsenwinkel/reparatie, kanovereniging, uitzendbureau en pizzeria gerealiseerd. Breman Harderwijk BV mocht hier het installatiewerk verzorgen.

Keuze voor DykaSono en PE binnenriolering

Voor de standleidingen werd gekozen voor het PVC geluidsarme binnenrioleringssysteem van DYKA genaamd DykaSono. De onderdelen hiervoor werden op maat gezaagd en deels geassembleerd aangeleverd op de bouwplaats te Diemen Zuid. Het PE binnenrioleringssysteem werd als prefab-set aangeleverd op de zaak in Harderwijk. Hier werden door de medewerkers van Breman Harderwijk BV de prefab-waterleiding onderdelen aan bevestigd en vanaf daar meegenomen naar de bouwplaats.

In de eerste fase (534 woningen) werden er 46 sets per week aangeleverd, in de tweede bouwfase (402 woningen) waren dit er 30 per week. Aantallen en timing nauw afgestemd op het bouwvolume per week.

Bewuste keuze voor DYKA

“Breman BV kiest al jaren voor leidingsystemen van DYKA. Voordeel van deze jarenlange relatie is dat je precies weet wat je aan elkaar hebt” aldus Bertus de Zwaan, projectleider bij Breman Harderwijk BV. “Bij een project van een dergelijke grootte is planning en een goede voorbereiding dan ook heel belangrijk. Toen de eerste twee modelwoningen zijn gerealiseerd op dit bouwproject, kwamen nog enkele zaken naar voren die met kleine aanpassingen opgelost konden worden”.

Duidelijke afspraken

Met Jan Westerhuis, accountmanager bij DYKA werd het projectverloop besproken en de praktijksituatie kritisch bekeken. Op welke gebieden kon DYKA ondersteunen met het meedenken over de te gebruiken oplossingen voor de diverse leidingsystemen.
Duidelijke afspraken op logistiek vlak. Omdat de medewerkers van Breman Harderwijk onze PE prefabsets verder voorbereiden op de zaak was ook dit een belangrijk punt. En op de bouwplaats een minimale voorraad, alleen enkele probleemoplossers want je wilt toch niet misgrijpen. Omdat de installaties op voorhand al werden geprefabt, scheelde dit installatietijd op de bouwplaats.

Op 28 mei 2014 werd de laatste fase opgeleverd, waarmee er weer een mooi project is gerealiseerd!