Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

5.000 infiltratiekratten bij uitbreiding van Vostermans Companies

Voor Vostermans Companies BV in Venlo is het tijd voor uitbreiding. Door toenemende groei bij dochteronderneming Vostermans Ventilation BV zijn er nieuwe fabriekshallen nodig met een oppervlakte van 10.000 m2. Gebroeders Swinkels Vlierden BV realiseert in opdracht van VDR bouwgroep de realisatie van de uitbreiding.

Bergingseis

Om in de toekomst klaar te zijn voor het veranderende klimaat heeft de Gemeente Venlo een bergingseis opgesteld voor regenwater. Dit is een 84 mm bergingseis voor compensatie van verhard oppervlak. Dit betekent dat een neerslag die theoretisch gezien eens in de 100 jaar valt, volledig geborgen moet worden. Gebroeders Swinkels Vlierden BV ging op zoek naar een partner die gespecialiseerd is in regenwateroplossingen en mee kon denken over geschikte oplossingen van deze infiltratie.

Meedenken

Zo kwam Gebroeders Swinkels Vlierden BV terecht bij DYKA. DYKA wist gelijk dat infiltratiekratten een oplossing konden bieden voor het bergen van regenwater onder dit verharde oppervlak. Zo konden Jan Froklage en Marnix Kouwenhoven van DYKA meedenken in het ontwerp. Door de bouwtechnische situatie is er een dieptebeperking voor de infiltratiekratten. Daarom kiest DYKA voor het gebruik van Rainbox Cube Core kratten. Door het lage ontwerp van de Rainbox Cube Core krat is deze krat geschikt om te gebruiken voor de gevraagde diepte. Hierdoor boden we een oplossing voor het vraagstuk en voldeden we aan de wensen van de opdrachtgever.

Oplossing

VDR bouwgroep en Swinkels Vlierden BV kozen voor de oplossing van DYKA. Voor het terrein van Vostermans levert DYKA 5000 Cube Core kratten die ruimte bieden om 1115 m³ inhoud aan regenwater te bergen en weer terug te geven aan de plek waar het valt. De berging is verdeeld over vier bergingen met elke hun eigenschappen en wensen omtrent diepte en belastbaarheid. Via een noodoverstort is er de mogelijkheid om bij extreme neerslag (nog meer dan 84mm) en als faalmechanisme hemelwater af te voeren naar de gemeentelijke riolering.

Door de situatie waarop werd gebouwd, bracht dit project wat extra uitdagingen met zich mee. Door een goede samenwerking tussen VDR bouwgroep, Gebroeders Swinkels Vlierden BV en DYKA is het gelukt om tot een goede oplossing te komen voor dit project. Van ontwerp tot uitvoering is meegedacht. Een project om trots op te zijn!

Meer informatie

Bekijk de website van Gebroeders Swinkels Vlierden BV: https://www.gebrswinkels.nl/ 
Bekijk alle regenwateroplossingen van DYKA: https://www.dyka.nl/regenwater 
Bekijk de Rainbox Cube Core oplossing: https://www.dyka.nl/regenwater-gebruik-infiltratie-transport/duborain-infiltratiesystemen/duborain-rainbox-cube-core-kratten.html