Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Aannemer Jorritsma bouw kiest voor DYKA AIR

Aannemer Jorritsma Bouw heeft aan de rand van de historische binnenstad van Bolsward 39 appartementen, 27 huurappartementen en 12 koopappartementen gerealiseerd In deze projecten is het DYKA AIR ventilatiekanalensysteem toegepast.

Van der Weerd Installatietechniek uit Franeker is verantwoordelijk voor de installatietechniek. Bij Van der Weerd Installatietechniek met ruim 60 medewerkers, draait alles om allround vakmanschap. Bauke van der Weerd (Technisch Directeur bij van der Weerd) zag hij al snel voordelen van DYKA AIR ten opzichte van traditionele systemen. “PVC is licht, gemakkelijk en snel te verwerken. Het slagvaste PVC materiaal kan tegen een stootje en is vormvast. Doordat de verbindingen gelijmd worden is het systeem in één keer lucht- en waterdicht. Tijdens het betonstorten kan er geen betonwater in de kanalen stromen en blijft de ovale vorm van buis en hulpstukken behouden. Dit komt de aerodynamica van de luchtstromen ten goede. Toen DYKA dit innovatieve ventilatiekanalensysteem presenteerde was ik al snel verkocht, want bij Van der Weerd is voortdurend innovatief blijven en kwaliteit bieden ons credo. DYKA AIR past hier goed bij.”

Gezamenlijk naar de opdrachtgevers

Toen Bauke en de DYKA accountmanager gezamenlijk dit nieuwe ventilatiekanalensysteem presenteerden aan de opdrachtgevers Jorritsma Bouw en Elkien raakten zij óók overtuigd van de voordelen voor de gebouwbeheerder: door de vormvastheid en aerodynamica van het PVC in combinatie met een schoon aangelegd systeem zorgt dit voor een lager energieverbruik. Ook is er minder geluid, vraagt het systeem minder onderhoud en levert dit meer comfort op voor de bewoners. Dat het ventilatiesysteem ook nog eens het Dubo-keurmerk heeft was ‘een extraatje’.

Ook op de bouwplaats tevreden geluiden

De monteurs op de bouwplaats zijn zeer positief over het verwerkingsgemak, het gewicht en de eenvoud en snelheid van aanleggen. Een pot lijm, busje reiniger, een zaag en een afbraammesje is het enige gereedschap wat men nodig heeft. Ten opzichte van het werken met de vettige metalen kanalen is men positief verrast. Men blijft schoner en ook het flexen, knippen, kitten, parkeren en tapen kan achterwege blijven. En in een tijd waarin tijd inderdaad geld is, is elke snellere manier van werken een voordeel. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.