Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab schachten en leidingsets voor Startblock


Er is in Nederland een tekort aan (betaalbare) woningen. Om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor dit woningtekort, realiseert Startblock doorlopend woningen waarmee op een kleine oppervlakte het optimale woongenot behaald kan worden. Maximaal circulaire, duurzame en betaalbare woningen, passend binnen het bouwbesluit. De woningen worden volledig fabrieksmatig gebouwd.  

Wij dragen bij aan de ontwikkeling van deze woningen door een schacht van ruim 8 meter voor riolering en ventilatie prefab aan te leveren, inclusief bijbehorende leidingsets.

Bekijk de video om in drie minuten alles te weten te komen over dit project.  

Ondersteuning door de afdeling Engineering & Consultancy 

Naast het leveren van de schacht en leidingsets, biedt onze afdeling Engineering & Consultancy ook een helpende hand op het gebied van ontwikkeling en procesoptimalisatie. In de eerste gesprekken werd al duidelijk dat Startblock de wens had om zo maximaal mogelijk prefab te leveren: zowel de leidingsets als de schacht. Onze E&C afdeling heeft zich ingezet om dit mogelijk te maken.  

“We zijn ons derde woningmodel aan het ontwikkelen. Dat vraagt de nodige ontwikkeltijd en natuurlijk kennis en expertise. Er is veel bij onszelf in huis, maar ook de kennis en ervaring die DYKA meebrengt, draagt bij aan de ontwikkeling van het product. Hiermee maak je efficiencyslagen in je proces,” aldus Tony Mol, Algemeen Directeur van Startblock.  

Levering op het gewenste moment

“Startblock is natuurlijk een fabriek, daar kent hun proces een bepaalde flow. Wij kunnen precies leveren op het moment dat zij de schacht gaan verwerken in de woning, zodat ze weinig voorraad aan hoeven te houden,” vertelt Gwendolyn Loois, Business Development Manager Prefab bij DYKA. Startblock kan zich daardoor volledig richten op waar ze goed in zijn: het bouwen van woningen.  

Daarnaast maken ze enkel gebruik van de materialen die ze echt nodig hebben en is er minder verspilling en afval op locatie. Dit laatste draagt bij aan de duurzaamheid die Startblock in het hele woningontwerp als speerpunt aanhoudt.  

Voorspelbare verwerkingstijd

Doordat het gewenste meet-, zaag-, lijm- en aanschuinwerk al gedaan is, zijn ze in staat de verwerkingstijd op locatie nauwkeurig in te schatten. Deze manier van werken zorgt ervoor dat Startblock de doorlooptijd uiteindelijk kan verkorten en de productie nog efficiënter kan laten verlopen.  

Meer weten over onze prefab-oplossingen in de fabrieksmatige bouw?

Download dan de brochure hieronder of laat hiernaast je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op!

 

Download brochure


Over startblock

Door een hoge focus op de essentie van bouwen en wonen, realiseert Startblock betaalbare en duurzame woningen. Volledig fabrieksmatig gebouwd van een circulaire CLT houten constructie, waarbij 80% van de gebruikte materialen oneindig in de keten hergebruikt kunnen worden.  Lees meer...