Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Kant en klare badkamer in 16 uur met MyCuby

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van modulaire woningbouw in de bouwsector. myCUBY is een trouwe klant van DYKA en gespecialiseerd in het maken van complete badkamers en toiletruimtes. In hun productiehal te Rijssen wordt een kant-en-klare badkamer in 16 uur geproduceerd.

Voor het maken van een kant-en-klare badkamer maakt myCUBY gebruik van de prefab producten van DYKA. “Wat wij doen is assembleren. Daarom hebben wij een partner nodig die alle producten voor ons prefabt en natuurlijk ook alle producten in huis heeft. En dit is DYKA.” vertelt Niek Brand, directeur van myCUBY. “Zo hoeven wij niet verder te zoeken naar een andere partij en kunnen we alles door DYKA laten leveren.”

Tijdsbesparing door BIM

“Een groot voordeel en tijdsbesparing is het feit dat DYKA en wij met dezelfde 3D modellen werken. Zo maken wij een 3D model voor onze eigen productie en modelleren wij de onderdelen van DYKA erin. Dit wordt dan opgestuurd naar de BIM afdeling van DYKA waar het gecontroleerd en indien nodig aangepast wordt. Zo is er geen overtekenwerk nodig en kan het rechtstreeks de productie in.”

Korte communicatielijnen

De communicatie tussen myCUBY en de accountmanager Hans Veldhuis van DYKA verloopt altijd zeer vlot. “Samen zorgen wij ervoor dat alles snel op gang komt en dat onze ideeën uitgewerkt worden.” vertelt Niek. “Zo is ook de samenwerking tussen TECE en DYKA van start gegaan. Wij waren opzoek naar een Push-Fit systeem voor de waterleidingen. DYKA stelde het push-fit systeem van TECE voor. Dit gaf ons een hoop gemak en zo hoeven wij niet te zoeken naar een andere leverancier.”

 

“Het gebruik van prefab in modulaire bouw zal alleen maar toenemen!“

Niek Brand, directeur myCUBY

Is prefab de oplossing voor de uitdagingen in de bouw?

“Wat betreft het stikstofproblematiek kan prefab zeker een oplossing zijn”, vertelt Niek. “Bij een traditionele badkamer heb je al 5 à 6 partijen nodig voor het maken van de badkamer. Al deze partijen moeten zich ook verplaatsen naar de bouw. Bij een prefab badkamer verleg je de arbeid deels naar de productiehal. Dit zorgt ervoor dat er minder transport en beweging naar de bouwplaats is.”

Prefab is ook financieel interessant. “De laatste jaren zijn de bouwkosten in de traditionele bouw flink gestegen. Wij hebben onze terugkerende processen goed ingericht, zodat we de kosten constant kunnen houden. Iedereen weet wat hij moet doen op het moment dat er een opdracht binnenkomt.”

Toekomst van Prefab in modulaire bouw

“Het gebruik van prefab in modulaire bouw zal alleen maar toenemen”, aldus Niek. “Er moet snelheid gecreëerd worden op de bouw en dan is een prefab badkamer een uitstekende keuze. Hoe minder bouwtijd, hoe beter.”

 

MyCuby

myCUBY® is gespecialiseerd in het realiseren van veelzijdige eenheden, die u als klant een grote variëteit aan mogelijkheden kan bieden. Steeds vaker worden prefab ruimtes gebruikt voor nieuwe bouwprojecten. myCUBY® is ontstaan uit hun beleving voor deze nieuwe manier van bouwen. Meer weten over MyCuby? Lees dan hier verder.