Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA Grip Gierlebaan

Op de Gierlebaan tussen gemeente Lille en Gierle saneerde aannemer Dierckx NV uit Balen een waterleiding van 3,6 km in opdracht van PIDPA, de lokale watermaatschappij. Tegelijkertijd wordt er een fietspad aangelegd over zes fases. De moeilijkheid in dit project was dat de gesaneerde waterleiding 5 meter onder twee waterlopen door moest lopen. Een technische uitdaging waarvoor gestuurde boringen ingezet werden. Om deze sanering tot een goed einde te brengen rekende Dierckx NV op de uitzonderlijke kwaliteiten van de leidingsystemen van DYKA.

Gestuurde boringen bieden het voordeel dat men preciezer te werk kan gaan en dat men niet alle grond – in dit geval ook waterlopen – dient op te graven alvorens men een nieuwe leiding kan leggen. Tegelijkertijd dien je wel over een erg sterke buis te beschikken die de druk van de boring kan verwerken. DYKA leverde Ø225 mm PVC drukleidingen, PVC bochten en hulpstukken van het DYKAGrip-assortiment en Ø250 PE drukleiding. Dat bleek een goede combinatie met gestuurde boringen!

Egon Willems van Dierckx NV licht zijn keuze voor de systemen van DYKA toe: “Ik heb een jarenlange fijne samenwerking met DYKA omwille van de goede service. Het is bij DYKA een combinatie van een goede dienstverlening, een goed product, snelle levering en dat voor correcte prijzen. Ze maken het verschil met hun specifieke product- en technische kennis.”

DYKAGrip, trekvaste koppeling in combinatie met gestuurde boringen

DYKAGrip bleek een uitstekende trekvaste koppeling voor dit specifieke proces, in combinatie met de PVC bochten. “De DYKAGrip is makkelijk te hanteren en een waterdichte goede oplossing. Zowel voor de kleine als de grote diameters. Als ik een tijdelijke oplossing nodig heb gebruik ik klemmen, maar indien mogelijk de DYKAGrip”, aldus Egon Willems.

DYKA, één partner voor het volledige waterleidingsysteem

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe verschillende producten van DYKA samen één oplossing kunnen vormen. Wij denken graag met je mee over een waterdichte oplossing voor ieder drinkwaterproject!