Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Van Kessel / Volkerwessels Infra kiest voor lichtgewicht DykaMax

De gemeente Gorinchem is volop bezig met de aanpassing van de Spijksesteeg. Die moet zorgen voor een betere en veiligere doorstroming. DYKA levert voor het project de kunststof leidingsystemen en lichtgewicht DykaMax inspectieputten. Het waren de hoge levensduur, de duurzaamheid en de chemische resistentie van de oplossingen die zowel de gemeente als aannemer Van Kessel / VolkerWessels Infra over de streep trokken.

Het toenemend aantal inwoners en bedrijven in Gorinchem verhoogt de druk op het huidige wegennetwerk. Het project moet voor een betere en veiligere doorstroming zorgen. Daarom komen er een rotonde op de Spijksesteeg, een nieuwe fietsbrug en vrijliggende fietspaden op de Van Andel Spruytlaan.

Samenwerking leidt tot hoge kwaliteit

Een bouwketen die goed samenwerkt, verspilt minder, daagt uit tot innovatie, werkt veiliger en past zich eenvoudig aan uitdagingen aan. VolkerWessels Infra gaat steeds op zoek naar ontzorging in de volledige levenscyclus van een project. Bovendien verkiest de aannemer niet alleen een samenwerking op projectbasis, maar op lange termijn. VolkerWessels Infra vond in DYKA dan ook de ideale partner.

Eenvoudige plaatsing en transport

Van Kessel / VolkerWessels Infra koos zeer bewust voor de lichtgewicht DykaMax inspectieputten: “Het beperkte gewicht, zeker in vergelijking met beton, maakt dat deze put eenvoudig te transporteren en snel te installeren is”. “Ook voor de gemeente zelf heeft deze put een aantal voordelen”, zegt Joost Onderdelinden van DYKA. “Met name de levensduur van 100 jaar, de duurzaamheid van polypropeen en de resistentie tegen chemische stoffen waren voor Gorinchem doorslaggevend.