Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA AIR en DUCO ventilatiebox voor de nieuwe wijk Parkzicht Waddinxveen

In Waddinxveen wordt de nieuwe wijk, Parkzicht 1 ontwikkeld door AM Wonen. Parkzicht wordt een intieme buurt die bestaat uit rij- 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Bouwkundig aannemer Boer Bouw uit Nieuwerbrug aan den Rijn neemt het bouwkundige deel voor haar rekening. Bonte Installaties zorgt voor het werktuigbouwkundige deel en G&L Elektrotechniek (Bonte Groep) zorgt voor het elektrotechnische gedeelte.

AM Wonen zet in op duurzame, betaalbare nieuwbouwwoningen, die bereikbaar zijn voor iedereen. Ze bouwen betaalbare woningen, die ook nog eens beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen en opwekken van elektriciteit. Dat geheel in het kader van de energietransitie en de norm dat in 2050 alle woningen energieneutraal moeten zijn.

Duurzaam bouwen is ook werken met duurzame oplossingen

Door de verduurzaming van de gebouwen gaan installaties een steeds grotere rol spelen. Daarom werd voor dit project gebruik gemaakt van ventilatiesysteem D, ofwel balansventilatie genoemd. Bij balansventilatie wordt lucht mechanisch toegevoerd en afgevoerd. “Voor een totaaloplossing van ventilatiesysteem D, koos Bonte Installaties voor de ventilatiekanalen van DYKA AIR en de stille, energiezuinige Duco Box Energy Premium als ventilatie box.”, vertelt Frans Papa, accountmanager van DYKA. “Deze combinatie garandeert een gezonde en natuurlijke ventilatie. Kortom, de perfecte totaaloplossing voor een optimaal binnenklimaat.”

Snelheid, tijdswinst en veiligheid met DYKA AIR

De installatie van de ventilatiekanalen gebeurt door Bonte Installaties. “Eenvoudige montage van DYKA AIR zorgt voor veel tijdswinst en snelheid van de installatie.”, vertelt Peter de Gram, projectleider van Bonte Installaties. “Voor DYKA AIR heb je geen speciaal gereedschap nodig. Ook is het kunststof materiaal licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en vertoont het geen scherpe randen. Dit maakt het werk van de installateur plezierig, maar vooral ook veilig.”

 

“Werken met DYKA AIR gaat snel en is vooral veilig.”

Peter de Gram, projectleider Bonte Installaties BV

Markt in beweging

Sinds januari 2021 gelden er nieuwe energieprestatie-eisen voor nieuwbouw, ofwel BENG genoemd. Dit heeft als gevolg dat het ontwerp en de gebouwdetails steeds belangrijker worden. Woningen moeten beter geïsoleerd worden en de luchtdichtheid van de ventilatiekanalen moet voldoen aan luchtdichtheidsklasse D (LUKA D). Daarom werd voor dit project gebruik gemaakt van DYKA AIR ventilatiekanalensysteem. DYKA AIR valt met gemak binnen luchtdichtheidsklasse D en is daarmee de duurzaamste keuze voor woningventilatie.

Bonte Installaties

Bonte Installaties biedt een groot spectrum aan installatietechnieken. Ze zijn een totaal installateur wat betreft werktuigbouwkundige installaties en we zijn met name actief in de woningbouw. Meer weten over Bonte Installaties? Lees dan hier verder.

Assortiment DYKA AIR

Assortiment DUCO