Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bio-circulair PVC voor Breman in Harderwijk

In Harderwijk werkt Breman aan de ontwikkeling van 38 energiezuinige woningen en 28 energiezuinige appartementen. In dit project zijn ze verantwoordelijk voor de W-installatie. Ze maken hiervoor onder andere gebruik van DYKA AIR, waarmee ze een duurzame oplossing voor een gezond binnenklimaat realiseren. In dit project zetten we nog een stapje extra op het gebied van duurzaamheid met de inzet van bio-circulair PVC! Dat betekent dat voor dit project geen fossiele ethyleen (één van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van PVC leidingsystemen) , maar ethyleen van bio-circulaire oorsprong is ingekocht. 

Breman is de eerste partij die grondstof op basis van bio-circulaire oorsprong bij DYKA heeft afgenomen. Volgens de leverancier levert het gebruik van deze grondstof minimaal 90% CO2-reductie op. De kwaliteit van de eindproducten? Die blijft exact gelijk. De producten voldoen dus aan alle kwaliteitseisen waar we met ons reguliere PVC ook aan voldoen.

‘’Wij kiezen voor DYKA omdat ze goed met ons meedenken, duurzaam omgaan met grondstoffen en de kwaliteit vooropstellen.’’ aldus Bertus de Zwaan, projectleider bij Breman Installatiegroep

ISCC PLUS

Het bio-circulair PVC beschikt over een ISCC PLUS-certificering. ISCC staat voor International Sustainability & Carbon Certification en is ontwikkeld voor duurzame energie en materialen. Voor ISCC geldt dat altijd de hele keten betrokken wordt, zodat volledige traceerbaarheid en de duuraamheidsclaim geborgd is. Het ISCC PLUS certificaat is bedoeld voor bio-based producten: zo ook onze bio-circular PVC.

Samen duurzaam

DYKA en Breman hebben een al jaren een fijne samenwerking. En we hebben beide duurzaamheid hoog in het vaandel! De duurzaamheidsdoelstellingen van DYKA zijn verdeeld in de pijlers circulariteit, mensen en continue verbetering. Alles wat we onder deze pijlers benoemen, voeren we door in onze werkwijzen, producten, innovaties en oplossingen. Het gebruik van bio-circulair PVC sluit goed aan op deze doelstellingen.

 We zijn blij dat Breman nu dit bio-circulaire PVC heeft afgenomen en we hopen natuurlijk dat er veel meer partijen zijn die dit gaan doen, zodat we uiteindelijk in de toekomst geen fossiele PVC meer gebruiken, maar alleen nog maar PVC op basis van circulaire grondstoffen. Zo vervolgen we samen de weg naar een duurzame toekomst!


Breman is een familiebedrijf van bijna 1.700 installatie-experts die bouwen aan een toekomst vol duurzame, technische installaties. Samen zorgen we voor een beter woon- en werkklimaat. Voor jou, onszelf en volgende generaties. Lees meer....